„Fantastiška, kokį lygį pasiekė Ukrainos armija – tai tiesiog elitiniai daliniai“: skelbia prognozę, kas laukia Rusijos 500 000 dydžio armados  ()

„Tai neįtikėtina istorija“, – paaiškino Gordonas, kodėl dar pusė milijono mobilizuotųjų Rusijos Federacijos neišgelbės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sausio-vasario mėnesiais planuoja mobilizuoti dar 500 000 rusų, be 300 000, kurie buvo mobilizuoti 2022 m. spalį. Pusė milijono naujų okupantų, žinoma, yra grėsmė ir problema Ukrainai, bet tai netaps katastrofa.

Tai pareiškė Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas interviu su Vasilijumi Golovanovu, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Svečiuose pas Gordoną“.

Kaip pastebėjo žurnalistas, šiandien vyksta dar vienas karas. Tai ne pėstininkų, o kosminių palydovų, dronų, artilerijos baterijų valdymo karas.

„Jei norite, intelektų karas. Aš daug kalbu su kariškiais ir negaliu kalbėti apie tai, ką jie sako. Tai elitiniai daliniai. Bet aš jums pasakysiu štai ką: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šiandieninis techninės įrangos lygis, išradingumo lygis ir matematinis požiūris į užduotis yra fantastiški. Tai siaubinga istorija, todėl suprantu, kad susitvarkysime su šiais mobilizuotaisiais, tačiau tai apsunkins užduotį“, – prognozavo Gordonas.

Žurnalisto teigimu, viena vertus, Rusija neturi kuo aprūpinti šių 500 000 mobilizuotųjų, nes iš 300 000 pavyzdžio matėme, kokie ginklai ir uniformos jiems buvo duoti.

„Žinoma, tai yra bėda. Jie filmavo vaizdo įrašus, rodė, kaip jiems buvo duodami automatai iš Antrojo pasaulinio karo. Jie taip apiplėšė šią „antrąją pasaulio armiją“, kad nebeliko ko išduoti“, – prisiminė žurnalistas.

 

Tačiau, kita vertus, neturime pamiršti, kad Rusijos pramonė dabar dirba patobulintu režimu. Jie siuva uniformas, gamina mašinas.

„Nenuvertinkime Šiaurės Korėjos, Irano, Kinijos, Baltarusijos. Manau, kad ten irgi siuva uniformas, gamina mašinas“, – pastebėjo Gordonas. – Todėl pusė milijono tikrai gaus bent automatus. Ar tai apsunkina mūsų užduotį? Žinoma taip! Nes aš pats buvau karys ir suprantu, kaip būna, kai gauni įsakymą ir kur nors bėgi bendrinėje rikiuotėje. Jūs neturite laiko galvoti, ką darote, kodėl tai darote. Visi bėga, ir aš bėgu. Gavome įsakymą – einame jį vykdyti.“

 

Būtent todėl, kaip pabrėžė ekspertas, naujoje mobilizacijos bangoje tikrai pamatysime „Maskvos ir Sankt Peterburgo berniukus“, kurie, nenorėdami kariauti, o daugelis net simpatizuoja Ukrainai, gaus automatus, ir jie neturės jokio pasirinkimo, nes arba šaus į ukrainiečius, arba bus patys užmušti.

„Žinoma, turime problemą. Bet ar tai katastrofiška? Ne. Mes susidorosime su šiais mobilizuotais, nors tam reikės išleisti sviedinius, pajėgas ir, deja, iš mūsų pusės aukų nepavyks išvengti. Tačiau tai nėra kritinė problema ir esu tikras, kad ją išspręsime“, – sakė Gordonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(10)
(184)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: