Rusija jau skelbia, kad sunaikino pirmuosius JAV „Bradley“ šarvuočius: kaip tai gali būti? (Video)  ()

Rusija skelbia, kad jau sunaikino kelias pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, kurias JAV tieks Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bradley“ pėstininkų kovos mašinas, kurias, anot Rusijos gynybos ministerijos, sunaikino Rusijos pajėgos Ukrainoje, vis dar yra JAV. Pentagonas per kelias savaites jas perduos Ukrainai kaip naujo karinės pagalbos paketo dalį.

Apie Ukrainoje sunaikintas keturias pėstininkų kovos mašinas „Bradley“ buvo paskelbta oficialiai. Savo kasdieniame kreipimesi apie tai papasakojo oficialus Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovas generolas leitenantas Igoris Konašenkovas. „Kovos zonoje priešas prarado 11 tankų, 17 pėstininkų kovos mašinų, įskaitant keturias JAV pagamintas pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, – sakė Konašenkovas.

Taigi, Rusija jau sunaikino daugiau HIMARS sistemų, nei Ukraina kada nors turėjo, ir „Bradley“ pėstininkų kovos mašinas, kurių Ukraina dar neturi.

 

Yra keletas „Bradley“ modifikacijų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus tiksliai M2A2 ODS. Ši modifikacija buvo sukurta atsižvelgiant į karinę patirtį, kurią JAV gavo per karą Irake 1991 m.

M2A2 ODS turi sistemą, kuri leidžia keistis informacija su žvalgybos palydovais ir visais daliniais, turinčiais panašius įrenginius. Čia taip pat sumontuotas lazerinis nuotolio ieškiklis, kurio veikimo nuotolis yra iki 10 km. Be to, šis „Bradley“ turi taktinę navigacijos sistemą TACNAV, kuri taip pat padeda orientuotis mūšio lauke.

(69)
(1)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: