Prasidės dar neregėtos atakos: Ukrainoje jau išbandytas „Shahed“ analogas – skrenda net 1000 kilometrų!  (3)

Valstybės koncernas atliko kelis bepiločio kamikadzės oro bandymus, kuriuos atlikti įsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas. Jo unikalumas slypi tame, kad kelis kartus atakuoja priešo taikinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-14 Prasidės dar neregėtos atakos: Ukrainoje jau išbandytas „Shahed“ analogas – skrenda net 1000 kilometrų!  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinis koncernas „Ukroboronprom“ sėkmingai atliko kelis Ukrainos smogiamojo drono, galinčio smogti į priešo taikinius daugiau nei 1000 kilometrų atstumu, bandymus iš oro. Tai koncerno atstovė Natalija Sad pranešė sausio 13 d.

Ukrainos atakos bepiločio skrydžio nuotolis siekia iki 1000 kilometrų ir galima naudingoji apkrova iki 75 kilogramų.

2022 m. spalį „Ukroboronprom“ paskelbė apie atakos drono kūrimo užbaigimą. Pirmojo prototipo gamyba buvo paspartinta ir išbandyta ore.

„Ruošiamės kitam etapui – šio komplekso pajėgumų demonstravimui Saugumo ir gynybos pajėgų vadovybei“, – nurodė koncernas.

Kamikadzės drono „Shahed“ ukrainietiškas analogas: kas apie tai žinoma?

Nauji „Ukroboronprom“ UAV Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno įsakymu pradėti gaminti 2022 metų vasarą. Prietaisas skirtas įvairioms užduotims – pataikyti į taikinius ir reguliuoti ugnį. UAV taip pat buvo išbandyti naudojant elektroninį karą.

 

Pasak Natalijos Sad, drono kūrimas užtruko nuo 6 iki 10 metų. Iš dalies įrenginys bus pagamintas iš užsienio komponentų, kurių Ukrainoje nėra.

„Ukroboronprom“ dronas turės grįžimo namo funkciją, kad kelis kartus atakuotų priešo taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai (3)