„Tai nesąmonė. Mums reikia visai kitko“ – ekspertas pasipiktinęs naujausiu Ukrainos dronu: kas vyksta?  (1)

Jurijus Kasjanovas baiminasi, kad naujojo UAV gamyba bus per brangi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-14 „Tai nesąmonė. Mums reikia visai kitko“ – ekspertas pasipiktinęs naujausiu Ukrainos dronu: kas vyksta?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukroboronprom“ paskelbė apie droną kamikadzę, kurio skrydžio nuotolis yra 1000 km. Tačiau, „A.Drones“ įkūrėjas Jurijus Kasjanovas kritikavo šią iniciatyvą.

Jurijus rašo, kad naujasis UAV, kaip nurodyta, turės „grįžimo“ funkciją . Jis mano, kad tai nesąmonė, nes visa kamikadzės drono esmė yra taranuoti taikinį ir jį sunaikinti (tokie dronai dar vadinami skrendančia amunicija, t.y. dronas iš tikrųjų atlieka sviedinio funkciją).

„Drono kamikadzės sugrįžimas – kodėl išvis taip? Ar jie taip pat gali pagaminti „grąžintas“ raketas ir sviedinius?“, - piktinosi ekspertas.

Kasjanovas praneša, kad, remiantis gandais, naujasis UAV kainuos daug daugiau nei Irano šahedai, todėl neatneš sėkmės mūšio lauke. Šio tipo ginklai turėtų būti masiniai ir pigūs.

„Mums nereikia valdininkų viešųjų ryšių projektų, ne pavienių dronų kamikadzių kopijų už beprotiškus pinigus (sklando gandai, kad „Ukroboronoprom“ dronas mokesčių mokėtojams kainuos 200 000 dolerių, kai originalus iranietiškas tik 50 000). Mums reikia dešimčių ir šimtų dronų kamikadzių per dieną už prieinamą kainą masinėms atakoms“, - sakoma pastaboje.

 

Kasjanovas baiminasi, kad Rusijos Federacija gali pradėti gaminti bepiločius orlaivius kamikadzes, panašius į Irano. Jei taip atsitiks, situacija fronte, jo nuomone, gali pablogėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(5)
(82)

Komentarai (1)