Absoliučiai netikėta ir sensacinga žinia: Lietuvoje galės būti pradėta kurti puslaidininkių lustų pramonė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-01-18 14:45
Bus dabar daug neigiamų komentarų from vatniks. Kad dar neiašku, kad šūdą darys ir pan.
kestutisz 2023-01-18 14:55
Nu aš galiu pabūt "vatniku" bo visai neaišku kas iš to. Popierius nebent susitvarkyt už tiek gali, na ten lipdukus sudizaininti kuriuos ten Taivane klijuos ant tipo lietuviškos gamybos elektronikos. Palyginimui viena litografijos mašina, kuri jau realia galėtų pradėt kažką gamint - tai bent 10x tos sumos - ir jos gaminamos ne Taivane, jie jas irgi perka iš ASML. Ai, praleidau svarbų faktorių - foto, kosTmonautei reikia gerų žinių PR'ui, tai jo, tada jo, tikrai valstybinis įvykis (o čia juokėmės, kad koks liliputinas kažkokį ten vištų pešimo fabriką atidarinėjo...).
Benediktas 2023-01-18 15:02
Ačiū, kestutisz už komentarą +1 Būtų AAA000, tai A4 lapo apimties komentarą parašytų, kaip viskas ch***vai su puslaidininkiais Lietuvoje, nes valdžioje konservatoriai
kestutisz 2023-01-18 15:20
Apie valdišką aplombą ir "abosliučiai netikėtas ir sensacingas žinias" neblogas yra Asianometry video - kaip savo laiku indai forsavo puslaidininkių gamybą ir gavosi šnipštas. Rimti darbai mėgsta tylą, ir tiesa pasakius jie rimtai dirba dizaininime, bet dėl gamybos valdiškas entuziazmas ir liko tik entuziazmu (ir įsisavintais pinigais) https://www.youtube.com/watch?v=isBYV6QWDIo Daugiau ten tokių gerų yra - ir apie ASML (realiai pasaulyje vienintelį įrangos gamintoją), ir kaip kinų savos pramonė forsavimas gavosi prastai kai amerikiečiai neleido parduot įrangos jiem, rusų pinigų įsisavinimus ir pan. TL;DR - pinigai realiam procesui - niekiniai. PR'ui - per daug.
Kyborg 2023-01-18 19:28
https://www.vz.lt/inovacijos/technologi ... la-solitek
immortallt 2023-01-18 19:44
Patinka man tokie žmonės, kurie galvoja, kad milijardinis projektas prasideda iškart nuo milijardų. Nu kaip ir namą statyti pradedi nuo stogo čerpių.
ElniaRagis 2023-01-19 16:54
Viskas čia labai gerai, pirmi žingsniai ir pačio forsavimo tikrai nėra. Pasistatė gamyklą molėtuose, kol kas dirba tik apie trečdalį pajėgumo, atnaujina liepkalnio. Sutartis su Taivanu. Ir ambicijos patiems grynint silicį Anykščiuose. čia aišku, per metus, kelis, ar penkis niekas nepasidaro, bet va būtent tai ir pavadinčiau ambicingais tikslais! aišku, tik reikia viską filtruot, ką šneka politikai, jiems čia tik taškai savivaldos rinkimuose.
Hmz 2023-01-19 17:04
Specialiai tiems, kas neraštingas: "Galutinė projekto vertė paaiškės atlikus išsamesnius skaičiavimus pasirengimo etape bei įvertinus investicijas, reikalingas puslaidininkių lustų pramonei skirtos infrastruktūros įrengimui ir gamyklų statyboms."
kestutisz 2023-01-19 17:23
O ypač gudriem - nėra tokio dalyko kaip "galutinė projekto vertė". Ypač šioje srityje - tai gali papasakoti indai iš video aukščiau, vokiečiai, rusai, net ir amerikiečiai (už kuriuos stačiau savo pinigus, t.y. pirkau susijusių akcijų ir kurie net su belenkiek pinigų neaišku kada ir ar išspręs tą "čipų krizę", nors irgi buvo dedama begalė vilčių beigi pinigų). Žodžiu aš vis dar matau tik kaip PR'ą, gal priešrinkiminį, nes na būtinai reikia kažko gero. Nors kažko.
immortallt 2023-01-19 17:27
Matykit jūs ką norit, o aš dar šiek tiek prisidėjau prie viso šito dar iki visų skandalų su Taivanu. Tai prasidėjo dar prieš Kinijos pykčius. Ir iš Teltonika pusės į tuos planus investuota nemažai laiko ir pinigų, ir iš valstybės aparato pusės politinis palaikymas tokioms investicijoms formuotas. Be valstybės palaikymo elementariai technologijų pačių net negausi iš Taivano.