[Žinios trumpai] Įvyko dviejų garsiausių pasaulio generolų susitikimas: skelbiamas didžiulis proveržis ir visiškai nauja era (video)  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas paskelbė pagrindinį Valerijaus Zalužno susitikimo su amerikiečių generolu Marku Milley tikslą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-19 [Žinios trumpai] Įvyko dviejų garsiausių pasaulio generolų susitikimas: skelbiamas didžiulis proveržis ir visiškai nauja era (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV armijos generolas Markas Milley susitiko su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu Valerijumi Zalužnu. „Naujienų fabriko" žurnalistas paklausė Romano Svitano, ką Ukrainos kariuomenės vadas norėjo perteikti 20-ajam Jungtinio štabo viršininkų komiteto pirmininkui.

„Pirmas dalykas, kurį pamačiau, tarkime, yra tai, kad Pentagone yra karinių padalinių štabo viršininkų komitetas, yra tam tikri misijų štabo viršininkai ir pan.

Tai yra jungtinis komitetas, į kurį mus jau pakvietė. O jie mus mato kaip šio apskrito štabo viršininkų stalo dalyvius, todėl generolas V. Zalužnas įvykdė savo užduotį (jis bent jau paruošė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iki tokios būklės, jog Pentagonas jau priima mūsų kariuomenę kaip struktūrinį vienetą", – savo nuomonę išsakė karo ekspertas.

 

Apie V. Zalužno susitikimo su Marku Milley svarbą kalbėjo Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas: „Tokio lygio santykiai ir asmeniniai susitikimai labai daug duoda pačiam šalių generaliniam štabui, tai yra nei M. Milley nepraneš, nei V. Zalužnas turėtų išsakyti kai kuriuos su karinėmis operacijomis susijusius dalykus, apie veiksmus dėl suvokiamos grėsmės, kurie negali ir niekada neturėtų būti perduoti politikams".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(4)
(175)

Komentarai ()