Kremliuje kyla panika: skelbiama apie „istorinius sprendimus“, kurie turėtų būti priimti penktadienį  ()

Vakarai ruošiasi padaryti tašką Rusijos karui prieš Ukrainą, mano Vokietijoje gyvenantis buvęs Rusijos vicepremjeras Alfredas Kochas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys viena po kitos ėmė kalbėti apie galingos šarvuotos technikos tiekimą Ukrainai. Matyt, kitas Ramšteino susitikimas bus istorinis Kyjivo paramos atžvilgiu. Ir tai labai gąsdina Maskvą.

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje „Telegram“ išsakė Alfredas Kokhas, buvęs Rusijos vyriausybės pirmininko pavaduotojas, aršus Putino režimo kritikas.

Jis atkreipė dėmesį į asmeninį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno susitikimą su jo kolega amerikiečiu generoly Marku Milley Lenkijoje. Jie kalbėjo apie ginklus, kurių Kyjivui reikia norint nugalėti Rusijos kariuomenę. Tai - 300 tankų, šimtai kitų šarvuočių ir haubicų.

Jau dabar diskutuojama apie masinį tankų „Leopard“ pristatymą. Pirmąjį žingsnį šiuo klausimu jau žengė Lenkija, paskelbusi apie 14 tankų perdavimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Teigiamas signalas Kyjivui buvo ir gynybos ministro pasikeitimas Vokietijoje. Tiesa, Vokietija toliau prieštarauja „Leopard“ tarnavimui Ukrainoje.

„Vis dar yra daug ženklų, kad penktadienį bus priimti sprendimai, prieš kuriuos Putinas ir jo gauja neturės kuo prieštarauti. Taigi, vėl po ilgos pertraukos jo propagandistai pradėjo dūdmaišiais groti apie prevencinį branduolinio ginklo smūgį“, – sakė Kochas. Jis patikino, kad aukščiausia Rusijos vadovybė neplanuoja spausti „raudonojo mygtuko“. Tiek Ukraina, tiek Vakarai jau nustojo kreipti dėmesį į šiuos grasinimus.

 

„Jie nenaudos jokių branduolinių ginklų, kitaip jie nerengtų žmonių naujai mobilizacijai, didvyriškam mirimui ir užsitęsusiam karui“, – pareiškė Kochas.

(123)
(1)
(122)

Komentarai ()

Susijusios žymos: