„Boston Dynamics“ savo robotą humanoidą „nusiuntė“ į statybas – skelbiamas įspūdingas video, ką jis ten išdarinėjo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2023-01-23 08:20
Šalia gerai tiktų video su ruselių robotu Fedia :)
Laurynas19 2023-01-23 10:42
Taip nuostabu, kad net negaliu patikėti. Įspūdinga.
donatasv 2023-01-23 13:08
Griežtai kontroliuojamoje aplinkoje pagal suderintą scenarijų tikrai įspūdinga, bet tai tik pirmi žingsniai. Gyvenimas ne toks tobulas kaip demonstruoja klipuke. Lentą pastumk vos kelis centimetrus ir jau bus ne salto, kurį pademonstravo gale, bet boom ant grindų. Kaip ten bebūtų per 10 metų nuo mašinų gebančių judėti bet kokiu reljefu boston dynamics pasistūmėjo į priekį ir nemažai, statybose kur mažai kontroliuojama aplinka dirbti dar nelabai, bet fabrike jau gali.
Laurynas19 2023-01-23 13:55
Ne kiekvienas supranta, kiek daug darbo reikėjo įdėti, kad sukurti tokį trumpą video. Įspūdinga, kad ir kaip bežiūrėtum. Dirbu prie automatizacijos bei robotų daugiau nei dešimt metų, tai galiu pasakyti, jog nei statybose nei fabrikuose humanoidai nedirbs, nes tiesiog neapsimoka. Gamyboje beveik viską galima standartizuoti ir reikalingus darbus atlieka tik tam darbui skirtas robotas ir tam užtenka robotizuotos rankos, humanoidai nereikalingi. Aš matau humanoidus puikiai dirbant padejėjo darbą; namų ruoša; slaugos namai; kavinės ir pan. Kur reikia kažką paimti ir atnešti, pakelti, surinkti, padėti ir pan.
immortallt 2023-01-23 14:00
Na statybos ir renovacija turėtų labiau eiti link to skydinių konstrukcijų. Mažiau nepanaudojamų atleikų, greitesnis ir kokybiškesnis darbas ir mažesnė kaina (Lietuvoje bent jau buvo didesnė, nes eksporto rinkos lengvai pasiekiamos ir ten ženkliai didesnė kaina, tai kam parduoti čia pigiai, kai tiek pat dirbant kitur gausi daugiau). O statybos statyboms nelygu. Individualiame name daugiau reikės individualių sprendimų, bet kokiame komerciniame objekte kokį GKP sukti gali eiti ir 100 metrų pilną plokštę sukti. Prisukus tada reikės viską glaistyti.
dzintonic 2023-01-23 15:38
Tai, kad cia kazkoks montazinis video. Jeigu gerai isiziuresit kaip paimant tase (0:31) ji susiglamzo. Aiskiai pasimato, kad video kirptas