[Žinios trumpai] Rusai to tikrai nesitikėjo! Skelbiamas video, ką Ukrainos gandrai padarė su Rusijos dronu  ()

Gandrai yra rimti priešininkai bet kokiam civiliniam dronui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose plintančiame vaizdo įraše matyti, kaip Ukrainos gandrai numuša priešo žvalgybinį droną. Įsibrovėlių orlaivis buvo neapgalvotai nukreiptas skristi per arti gandrų lizdo, todėl jį iškart užpuolė drąsūs paukščiai.

Nenuostabu, kad suaugęs gandras gali stoti į mūšį su dronu. Paprastai gandrai užauga šiek tiek didesni nei metras, jų sparnų plotis siekia iki dviejų metrų, o suaugusio paukščio masė gali siekti penkis kilogramus. Tai rimtas priešininkas civiliniams žvalgybiniams dronams.

Deja, daugiau informacijos apie tai, kur įvyko šis kurioziškas incidentas, nėra, tačiau komentaruose vartotojai pažymi, kad ne tik žmonės, bet ir visi Ukrainos žemėje esantys gyviai priešinasi Rusijos agresijai ir yra pasirengę kovoti su įsibrovėliais.

 

Beje, dronai „Leleka-100" sėkmingai veikia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose ir atlieka žvalgybą bet kokiomis oro sąlygomis. Be to, šie UAV gali atlaikyti priešo radijo trukdžius. „Leleka-100" gali atlikti žvalgybinį skrydį iki 50 kilometrų atstumu nuo fronto linijos, skristi iki 140 km/h greičiu ir pakilti iki 1,5 km aukščio.

O gandras yra vienas iš Ukrainos talismanų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(2)
(125)

Komentarai ()