To dar nebuvo: Solovjovo laidoje Izraelio ekspertas paskelbė, kas bus po Krymo praradimo - visi dalyviai tiesiog nutilo, Solovjovas iš karto apsiputojo  ()

Propagandinė laida „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ per Rusijos televiziją kartais visiškai nukrypsta nuo scenarijaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiro Solovjovo laidoje su vadinamuoju „Izraelio karo ekspertu“ Jakovu Kedmi kilo įtempta situacija.

Buvo iškeltas klausimas, ar Maskva turėtų suduoti branduolinį smūgį, jei netektų aneksuoto Krymo. Kedmi bandė įrodyti, kad branduolinio ginklo naudojimas yra leistinas tik tuo atveju, jei kyla grėsmė Rusijos Federacijos egzistavimui.

Tuo tarpu Solovjovas, prisimindamas buvusį prezidentą Medvedevą, pradėjo tvirtinti, kad Krymas pagal Rusijos Konstituciją yra „Rusijos Federacijos teritorija“, todėl bandymas išlaisvinti pusiasalį jau turėtų reikalauti gynybos absoliučiai visomis priemonėmis. Įskaitant branduolinį ginklą.

Kedmi net pravirko. Šį spektaklį mačiusių internautų nuomonės išsiskyrė. Kai kas manė, kad tai savotiškas gero ir blogo policininkų žaidimas, kur „gerasis“ Kedmi ir „piktasis“ Solovjovas dėl tam tikrų pragmatiškų priežasčių tiesiog žaidžia su publika. Kiti išreiškė nuomonę, kad Kedmi bando atrodyti maloniai, kad sušvelnintų savo bausmę už bendrininkavimą su okupantais, kai ateis laikas tarptautiniam tribunolui.

 

Įdomu, kad Solovjovas taip mano būtent apie Krymą. Pagal Rusijos politiką, Donbasas, Zaporižė ir Chersonas irgi yra Rusijos teritorijos - juk Putinas paskelbė ir apie jų aneksiją. Tačiau branduolinis ginklas nebuvo naudojamas, kai ukrainiečiai išlaisvino Chersoną.

(87)
(5)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: