„Pradingo“: JAV skelbia, kas nutiko su didžiule „mobikų“ armada Ukrainoje  ()

JAV pranešė, kad mobilizuoti rusai pradėjo vykti į frontą spalį be įprastos įrangos ir mokymų. Kremliaus planai pakeisti situaciją savo naudai nepasitvirtino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais mėnesiais Rusija į frontą Ukrainoje išsiuntė dešimtis tūkstančių naujų karių, kuriuos Kremlius nusprendė mobilizuoti, kad pakreiptų karo eigą savo naudai. Tačiau tai nepadėjo.

Apie tai rašo CNN, remdamasis neįvardytu Amerikos pareigūnu.

Straipsnyje rašoma, kad 2022 metų rugsėjį Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėta mobilizacija nepakeitė to, kas vyksta fronte. Taigi, mobilizuoti rusai kariauja nepasiruošę.

Leidinys rašo, kad Rusijos Federacija išsiuntė savo mobilizuotus į Ukrainą pakeisti ar papildyti esamus karinius dalinius. Spalį jie pradėjo vykti į frontą.

Prisiminkime, kad BBC pasakojo apie tikrus Rusijos kariuomenės nuostolius kare su Ukraina. Anot ekspertų, bendri įsibrovėlių nuostoliai per 10 karo mėnesių gali viršyti 164 000 žmonių, jei atsižvelgsime į sužeistuosius.

 

Žurnalistams pavyko nustatyti 751 Rusijos mobilizuotojo, žuvusio kovos zonoje Ukrainos teritorijoje nuo spalio mėnesio, pavardes. Taip pat Rusijos Federacijos teritorijoje žuvo 49 rusai. Be to, Rusijos mobilizuotieji vis dažniau miršta surinkimo punktuose.

Straipsnyje rašoma, kad mobilizuotųjų nuostoliai gali būti didesni. Taip pat tarp priežasčių yra prastas įvairių RF ginkluotųjų pajėgų padalinių veiksmų koordinavimas, tikslus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(3)
(129)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: