„Microsoft“ siūlo įvesti „interneto mokestį“ kovai su virusais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2010-03-05 21:14
Puiku!! MS siūlo susimokėti už jų prastos kokybės programinę įrangą! Nesvarbu, ar naudoji MS Windows ar nenaudoji, visvien, būk mielas, susimokėk, kad MS toliau dėtų dekstopo pagražinimus ir netvarkytų OS bugų. Idealiau ir nesugalvosi. Ir dar MS pasiskelbtų tikriausiai gaudyti už tuos pinigus bloguosius nusikaltėlius.. susišluodama "inteneto mokestį".
MarijonasM 2010-03-05 21:27
Kiek žinau apie kitų ne Microsofto OS virusus tai tokių kur į botnetus visokius prijungia kompiuterį nėra, nebent pas makus atsiradę nesenai, bet ir tai abejoju.
KeeperMustDie 2010-03-05 21:43
Visu pirma - MS nesake, kad moketi reikia jiems, tad pasilaikykit savo proga eilini karta pavaryti del mados velesniam laikui. Visu antra ideja gan idomi, bet neteisinga - kazkaip reikia pagaliau sutramdyti sitas nesamones! As manau turetu buti taip - jei aptinkamas IP kuris galimai platina spama/prijungtas prie botneto, pas ta asmeni/imanoe atvaziuoja MIB ir papraso duoti prisijungti prie kompiuterio, jei pamato, kad nesilaikoma elementariu saugumo reikalavimu - israsoma bauda.
mnv 2010-03-05 21:51
70 litu moku uz interneta per menesi, ko jie dar nori?
Petriukas 2010-03-06 00:25
saugumo reikalavimus kas nustatys? biurokratai? mikrosoftas ar MIB agentas savo nuožiūra? o gal dar kol vyks ikiteisminis tyrimas visus į daboklę uždaryt už tai kad nenaudojo antivirusines programos, ar naudojo ne tokia, ar per pigia? trumpiau tariant, nusišneki nemažiau nei microsoftas.
Edmundas 2010-03-06 00:43
Tik iš MS tokio pasiūlymo ir sulauktm. Nežinau, nežinau... Tai turėtų paskatinti eilinį userį pereiti prie Linux.
Talkatif 2010-03-06 00:58
Bilo šaika genijai. Padaro produktą, pakabiną ant jo pusę pasaulio, prikepa produkte broko ir tada pasiūlo visam pasauliui už tai susimokėt :) Gud :) O kodėl gi ne? Dar ne tokių aferų yra prasukta :)
enternald 2010-03-06 10:22
Paprasta virusų taikinys pagrindinis yra ms windows, kodėl neapmokestinus Microsoft. Virusai yra softo bėda, o ne tarpinės terpės naudotujų (interneto) (tarkim gal bauskim ne žudikus, kuris su kirviu užmušė žmogų, o parduotuvę kuri pardavinėja kirvius apmokestinkim, nęsamonė). Naudok kitą OS ir virusų problema beveik atkris. Kodėl kitos OS nors turi truputį vartotojų, bet nesurenka tiek virusų, (tikrai ne kokie 8 procentai virusų yra macOS) šis siūlymas yra kvailas ir pagrinde nukreiptas vienos os naudai, tik kažin kokios
Vytax 2010-03-06 10:26
Aš sutinku apmokestinti reikia, bet reikia apmokestinti ne vartotojus, o operacinių sistemų kūrėjus. Ir apmokestinimas turėtų būti skaičiuojamas nuo įmonės pelno. Pvz.: Vienas virusas = -0.1% nuo pelno. O dabar graudu darosi: Pvz.: USB atmintinių virusai. Prieš 20 metų virusai plito per „floppikus“, dabar per USB atmintines. Per tą laiką ir Windows, ir laikmenos pasikeitė, bet deja Windows saugumo lygis ir virusų plitimų būdai išliko tie patys.
Metanabol 2010-03-06 10:45
Tai yra savitas pinigų išteklius, kitaip sakant - geras būdas pasipelnyti... Juk kiekviena antivirusinė yra mokama(dauguma jų, kurios tikrai apsaugo 95%). Pasirašo sutartis su MS ir tiek... Juk norint sukurti AV reikia gerai išmanyti OS funkcijas ir ją išsinagrinėti... O tai daroma su MS pagalba... Jie spekuliuoja tais virusais ir taip gerai pinigus užsidirba... + sugadina virusai HDD, perkam nauja? Sugadina kompą - nešam į taisyklą.... Visur pinigai pinigai ir dar kartą pinigai.. Dabar papildomai dar litų nori parsiplukdyt...
KeeperMustDie 2010-03-06 11:26
O kas nustato kokiu saugiu greiciu gali vaziuoti? Kas nustato kokia turi buti tavo masinos bukle? Kodel tu turi uz tai moketi bauda, o ne masinos gamintojai? Pries kaltindamas kitus pats pamastyk ir paieskok argumentu, po to rasyk. Vytax, enternald - MS ir taip stengiasi tvarkyti sauguma, gal daznai failina bet stengiasi, o musu tarpe yra tiek daug kreivarankiu kurie tingi pasirupinti elementariu saugumu, del ju visas internetas kencia - mano minitis juos suieskoti ir tarkim skirti ne tiek bauda, kiek priverstini mokseti uz PC sutvarkyma ir trumpa kursa apie PC sauguma ir kodel tai svarbu. Metanabol - nu cia jau samokslo teorijos prasideda, be to kaip daznai tu matai virusa gadinanti PC? virusai siais laikas tiesiog megina is zmoniu pinigus isvilioti.
vytautas39 2010-03-06 11:27
Aš naudoju Linux, ir nė karto nebuvau pasigavęs viruso. Tipo jie užvaro interneto mokestį, o aš turiu mokėti už problemą, su kuria aš nesusiduriu.
wolas 2010-03-06 12:58
Geras virusas neprasines jog va as uzkreciau tavo kompa Jei zmones paprikolint nori trojanai ir tt tada jo prasines erzins ir panasiai, arba turi buti komercinis, o gali buti tiesiog rootkitas, kuris metus tyliai sedes ir veiks tada kai tikrai reikes veikti taigi nereikia rasyt jog as nenaudoju antivirusines ir niekada nebuvau pasigaves viruso ir panasiai ir panasiai visada yra mazas procentas jog turim koki tai rootkit'a Eik jau rimtai? Vistoje tas kur pries paleidziant exe isokdavo buvo tik dar vienas popupas, kuris nieko daugiau nedare tik issokdavo pasiskaityk, jei jie taip stengiasi, kodel flasha tik ikisus ji autorunina? vat cia tikrai stengiasi, kad per flashus plintantys virusai kaip imanoma geriau isplistu : Windowsai nera saugus is principo. Jie jokiu budu neturetu leist paleist save su root teisem, bet kazkodel jie taip palei default veikia... Priverstini OS sutvarkyma mmm galvoji irasai antiviruse ugniasiene dar koki bruda ir jau windowsai sveiki? O jei tures virusiuka, kurio nebus AV duombazeje ir ka kai po patvarkymo kompas vis dar tebeturi rootkita? O tie kursai tai cia kaip kokioje koncentracijos stovykloje suvarai 95% - 99% kompiuteriais naudojancius zmoniu uz tai kad microsofto langines skyletos? N1 ideja
rwc 2010-03-06 13:05
Dažnai - tyčia gadinant įrangą. Be to, virusai visada žaidžia su ugnimi - nedokumentuotom funkcijom, disko draiverių skylėm ir t.t.. Bugas Worde turi mažiau šansų ką nors pridirbti nei bugas viruse. O dar nekalbant, virusui taip pat reikia resursų - atminties, HDD, CPU, tinklo, užkrėstos programos, modifikuoto sistemos funkcionalumo. Visa tai yra našumo, patikimumo - taigi, įrangos gadinimas.
wolas 2010-03-06 13:30
Dar vienas sapnas 8) , tei jei butu toks "rezimas" tada jau geriau netureciau kompiuterio... Isivaizduok jei jau taip atsitiktu kokie linux ar apskritai naujai gimstancios open source tipo OS, jos butu suzlugdomos dar net nespejus jom atsirasti. Paraso microsoftas virusa ant kokio Haiku paft vieno konkurento nera is kur jie tures pinigu susimoketi uz padaryta zala? Seip ne taip nors ir labai sunkiai panaudojant dar neatrasta skyle parasai ant BSD tipo ant linux viskas cia pinigu nera tik "community" viskas jie tampa nelegalus ir tampa viena legali OS, kuri seip ne taip daug pinigu praradusi , bet islikusi viena ir seip ne taip uzsilopiusi skyles. + perki kompiuteri, kuriuo negali naudotis? WTF? + Kiek manai bus adminu, kurie sugebes taip sutvarkyti kompiuterius, kad jie tiesiog butu neuzkreciami? ir kaip butu su tik isejo patchas o tu apsemes 1000 kompu spesi viska visur patvarkyt? Vnz baikit sapnuoti su tokiom idejom.
DiretxEB 2010-03-06 13:38
Aš iš vis nesuprantu šios mokesčių politikos: ~350 Lt Už nauja MS Windows versija ~2-3 metam, "tipo" nauja versija apsaugos tave nuo virusu(nes eilinis "useris" nenorės pingvino už dyką). ~120 Lt Už antivirusinę, kuri tipo bent 12-36 mėn būsi saugus(nes eilinis "useris" mano kad nemokama antivirusinė jo neapsaugos, kaip pridera) ~50 Lt interneto tiekėjui, kuris garantuoja kad šis mokesti įeina ne tik interneto plėtojimui ir išlaikymui, o apsauga duomenų, ir atkirtimo nuo bootnet ~10-50 Lt, išlaidos kurios dėl "useriu" žinių ir kompetencijos neša kompiuterį tvarkyti į taisyklą. dar pridėkime + mokesti kovojan už virusus + poto pridėkime mokestį siūlomo megztuko už antipiratavimą + dar pridėkime už antispamą + dar pridėkime mokestį už melaginga informaciją internete + dar pridėkime mokestį, už tai kad internetas nebūtų pilnas šiukšlių + dar pridėkime mokestį kad nebūtų blevyzgavimų internete + dar pridėkime už gamtos taršą, kad įjungtas 12 val kompiuteris daugiau teršia gamtą negu 8 po 50 W dirbdamos tiek pat valandų lemputės + pridėkime dar mokestį už tai kad kompo dalys nesuyra + pridėkime triukšmo mokestį, kad kompas triukšmaują + pridėkime iskirtos šilumos mokestį + pridėkime, sveikatos mokestį, kad kompas gadiną mūsų sveikatą + pridėkime dar klaviatūros mokestį, už kurią vartotojas neatsako, ką parašo (pvz aš šiame forume) išvis metam kompus lupam interneto kabelius ir gyvensima sveikai ir laimingai. Kompai ne automobiliai, o internetas ne keliai, jei mums internetą tiestų valstybė gal ir būtų kitas klausimas. Kiekvienoj vietoj, yra kuriamos taisyklės, ir už jų pažeidimus yra numatomos sankcijos. Internete galioja tik etikos taisyklės, bet jos sankcijos ir sankcijų vykdymas yra mažai įtakingas visam internetu, dar galioja tam tikri valstybės įstatymai, kurie galioja tik toje valstybėje, o internetas sienų neturi. Jūs pradėkit logiškai mąstyti. Mane užknisa toks mastymas (Internetas kaip automobiliai, virusai kaip žmogžudžiai, tipo Amerikoje yra toks įstatymas tai ir Lietuvoj reikia turėti, jei Belgas moka 0.12 EUR už elektrą, tai ko Lietuviai negali mokėti už 0,45 Lt. Reik mastyti ko Lietuvai reikia, o nežiūrėti kaip kiti daro ! Jei AŠ ŽINAU kad internetas yra nesaugus, tai AŠ ŽINAU ten kur nereikia tai nelendu. Jei aš mokėsiu pinigus už internetą nuo virusų apsaugos, virusai vistiek nedings. Kiek mes apsaugosime savo kompiuterį, vistiek atsiras "protingas" ir tas apsaugas apeis. --------------------------------- Firmoje yra 4 kompiuteristai - programuotojai: vienas kuria architektūra, kitas kuria operacinę sistemą, kad veiktų ant tos platformos, trečias virusus, o ketvirtas antivirusinę.
bICEQ 2010-03-06 13:39
Linux arba Mac OS. Nes tik pamačius žodį Windows ar Micro$oft iškarto šalia jo iškyla žodis Virus.... Tiek metų Windozė tobulinama ir kokia iš to nauda? Kaip buvo taip it liko pilna virusų ...
KeeperMustDie 2010-03-06 13:42
Na siaip pasiulymas apmokestinti pacius MS yra toks pat nelogiskas kaip ir apmokestinti visus vartotojus. NERA softo be skyliu yra tik labai skyletas softas ir maziau skyletas, klaidos yra taisomos, vadinasi MS bent minimaliai savo pareigas vykdo. Wolas, rwc - jus abu sakot apie tas pacias windows problemas kuriu jau seniai nera: 1. Windows nebeautoranina flashu ir kito softo isvis, jei neklystu jau su Vistos SP atejo(100% pasakyti negaliu) bet ant Windows 7 tikrai; 2. Tos lenteles kurios nieko nedaro, is tikruju daro tiek pat, kiek ant linux issokantis passwordo prasymas, dar pasakykit ir sitas nieko nedaro(tik skirtumas tame, kad ant linux labiau erzina ir jo neimanoma isjungti) ir by default nuo windows vista laiku, vartotojas nebera adminas . rwc - palyginimas su stabdziais netisingas, stabdziai ant windowsu yra(firewall, nemokama atntivirusinke ir windows update), bet zmones ju nenaudoja. linux sita dalyka MS teikia uz dyka.
blizzard 2010-03-06 14:01
įveskim mokestį kad programų kūrėjai pilnai neatlieka savo darbo?
MarijonasM 2010-03-06 14:33
Jokios problemos čia nėra, tegul microsoftas išleidžia internetui ir ne internetui skirtus windausus, tik internetui skirti bus kokie 100 Lt brangesni ir tik su jais galima internete dirbt, už tuos pinigus galės lopyt windauso skyles ir kovoti prieš botnetus, dar galės ir jų padarytą žalą apmokėt.