Į Kyjivą atvyko Pentagono generalinis inspektorius: kas nutiko?  ()

Pasak Ukrainos gynybos ministro, amerikiečių delegacija įsitikinusi, kad Vašingtono teikiama karinė pagalba naudojama pagal paskirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, sausio 27 d., į Kyjivą atvyko JAV gynybos departamento delegacija, vadovaujama generalinio inspektoriaus Roberto Storcho. Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas apie susitikimą su Pentagono atstovais rašė savo „Facebook" puslapyje.

Ministras su delegacijos nariais aptarė tolesnes pastangas kontroliuoti tiekimą ir kovoti su korupcija. O. Reznikovas pažymėjo, kad Ukrainos Gynybos ministerija ir ginkluotosios pajėgos daug dėmesio skiria sąjungininkų tiekiamų ginklų apskaitai.

„JAV inspektorių delegacija teigiamai įvertino pirmuosius Ukrainos gynybos ministerijos vykdomos logistikos programos LOGFAS įgyvendinimo rezultatus, leidžiančius stebėti ginklų tiekimą Ukrainai iš šalių partnerių ir kontroliuoti materialinės ir techninės pagalbos judėjimą", – rašoma pranešime.

Oleksijus Reznikovas pabrėžė, kad Pentagono delegacija turėjo galimybę patikrinti, ar Ukrainoje yra reikiamas kiekis vakarietiškos ginkluotės ir ar ją tikslingai naudoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai.

 

„Ir svarbiausia, kad mūsų partneriai, kaip ir mes, yra įsitikinę, jog Ukraina laimės. Ir jie yra su mumis visuose šios kovos su blogiu pasauliniu mastu etapuose", - apibendrino Oleksijus Reznikovas.

Sausio 27 dieną JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Victoria Nuland paskelbė apie Amerikos auditorių vizitą į Ukrainos sostinę.

V. Nuland pažymėjo, kad JAV teigiamai vertina reformas Ukrainoje, kuriomis siekiama kovoti su korupcija. Šis pareiškimas buvo paskelbtas JAV Respublikonų partijos atstovų raginimams sustiprinti Ukrainai teikiamos karinės pagalbos priežiūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()