Rusija kardinaliai pakeitė pasaulį: „Bell“ civiliniai sraigtasparniai gali būti ginkluoti raketomis ir kulkosvaidžiais (Foto)  ()

Bendrovė mano, kad jų civilinės versijos sraigtasparniai gali būti ginkluoti raketomis ir kulkosvaidžiais. Tokie orlaiviai bus naudingi toms šalims, kurios negali sau leisti visaverčio karinio sraigtasparnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Bell“ kuria naują ginklų paketą savo civiliniams sraigtasparniams. Įvedus sankcijas Rusijos Federacijai, gamybai atsiveria nauja rinka. Apie tai praneša „The War Zone“.

Dėl plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą baudžiamosios sankcijos gerokai apriboja Rusijos aviacijos pramonę. Todėl tradiciškai rusiškus sraigtasparnius eksploatuojančios šalys dabar ieško naujų pardavėjų Vakaruose.

„Bell“ kuria civilinių sraigtasparnių ginklų liniją, kad suteiktų naujų galimybių tiems, kurie negali sau leisti nusipirkti lengvo atakos sraigtasparnio, pavyzdžiui, H-1. Vienas iš šių sraigtasparnių yra „Bell 407“. Jis yra daugelio šalių, įskaitant Rytų Europą ir Afriką, karinėje ir civilinėje tarnyboje. Jis turi garantinės įrangos montavimo funkciją, kuri leis jį apginkluoti.

 

Sraigtasparnyje galima bus įrengti šiuos ginklus:

  • „Hellfire“ valdomos raketos
  • GAU-19/B kulkosvaidžiai
  • nevaldomi raketų DAP-6 blokai
  • raketų paleidimo įrenginiai M261 arba M260
  • raketų paleidimo įrenginiai APKWS

Teigiama, kad sukarinta sraigtasparnio versija išlaikė testavimą nepalankiausiomis sąlygomis. Tuo pačiu metu tokie „Bell 407“ bus parduodami per tiesioginį komercinį pardavimą (DCS), o ne užsienio karinius pardavimus (FMS). Pastariesiems reikalingas JAV Kongreso ir Valstybės departamento pritarimas.

 

 

Bendrovė nori pasiūlyti specialias visų savo civilinių sraigtasparnių modelių versijas įvairiems kariniams ir sukarintiems tikslams. 407-asis gali tarnauti kaip lengvasis atakos ir žvalgybinis sraigtasparnis, mažesnis 505-asis – kaip karinis mokomasis sraigtasparnis. Didesnis 525, kurio perkonfigūruojamoje galinėje kabinoje telpa 16 keleivių, galiausiai bus pasiūlytas kaip paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

Tokio sprendimo privalumas būtų pigesnė priežiūra ir vieneto kaina nei originalaus karinio sraigtasparnio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()