JAV skelbia pavojų: Rusija ką tik pažeidė pagrindinę branduolinę sutartį  ()

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Rusija neleido JAV atstovams atlikti patikrinimo savo teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Valstybės departamentas Kongresui pareiškė, kad Kremlius pažeidžia branduolinių ginklų kontrolės sutartį ir neleidžia tikrintojams patekti į savo teritoriją. Tai sausio 31 d. pranešė „ABC News".

Pasak Valstybės departamento pareigūnų, tai kelia pavojų vienai iš nedaugelio Maskvos ir Vašingtono bendradarbiavimo sričių.

„Rusijos atsisakymas palengvinti tikrinimo veiklą neleidžia Jungtinėms Valstijoms pasinaudoti svarbiomis sutartyje numatytomis teisėmis ir kelia grėsmę JAV ir Rusijos branduolinių ginklų kontrolės gyvybingumui",- teigė Valstybės departamento atstovas spaudai, sakoma pranešime.

Strateginio ginklų mažinimo sutartis, dar žinoma kaip START-3, yra Jungtinių Valstijų ir Rusijos susitarimas, įsigaliojęs 2011 m., o 2021 m. pratęstas dar 5 metams. Sutartis riboja strateginių branduolinių galvučių, kurias gali dislokuoti JAV ir Rusija, skaičių, taip pat joms pristatyti skirtų antžeminių ir povandeninių raketų bei bombonešių dislokavimą. Remiantis susitarimo sąlygomis, šie apribojimai turi būti patikrinti keičiantis duomenimis patikrinimo vietoje ir atliekant kitas kontrolės priemones.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas sausio 31 d. interviu „The Wall Street Journal" pareiškė, kad Rusija nenaudos branduolinių ginklų, nes tai sukels visišką jos žlugimą.

 

Tą pačią dieną JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pareiškė, kad JAV yra pasirengusios panaudoti branduolinį ginklą, kad apsaugotų Pietų Korėją nuo Šiaurės Korėjos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(6)
(52)

Komentarai ()