Prigožiną kausto baimė: yra ženklų, kad amerikiečiai rimtai imsis „Wagner“  ()

Iškilo grėsmė „Putino virėjo“ finansavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės „Wagner" vadovas Jevgenijus Prigožinas nerimauja, kad amerikiečiai Sirijoje ir Afrikoje imsis veiksmų prieš jo samdinius.

Remiantis „VChK-OGPU" projektu, amerikiečiai gali „išspausti" pagrindinius objektus, iš kurių finansuojamas J. Prigožino „Wagner".

„Diskutuojama, kad amerikiečiai Afrikoje ir Sirijoje gali rimtai imtis „Wagner". Jei taip atsitiks, kyla pavojus, kad jie atims pagrindinius objektus, kuriuos dabar saugo „muzikantai" ir iš kurių gaunamas finansavimas. Nors apie tai niekada garsiai nebuvo diskutuojama, bet buvo manoma, kad „orkestras" gyvena iš tų objektų. Čia gali prireikti didžiulių lėšų išlaidoms padengti. Ir neaišku, ar jos bus duotos", – sako šaltinis.

Projekto pašnekovo teigimu, anksčiau grupuotė buvo aprūpinta viskuo, ko reikia. „Vagneritai" buvo laikomi pagrindine šalies karine jėga, o J. Prigožinas – svarbiausiu veikėju, žinoma, po V. Putino.

Amerikos vyriausybė oficialiai pripažino Prigožino „Vagner" grupę tarptautine nusikalstama organizacija ir įvedė jai bei su ja susijusiems asmenims ir įmonėms sankcijas. Valstybės departamentas pareiškė, kad Vašingtonas aktyviai dirba siekdamas „neutralizuoti" „Wagner" veiklą. JAV Valstybės departamento patarėjas Derekas Cholletas paaiškino, kad JAV tiesiog nežiūrės į organizacijos bandymus į savo gretas verbuoti samdinius iš viso pasaulio.

 

Pasak Amerikos karo studijų instituto, šis sprendimas gerokai apsunkins grupės veiklą už Rusijos ir jos kontroliuojamų okupuotų Ukrainos teritorijų ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(1)
(214)

Komentarai ()