„Be šito Ukraina niekada nebus saugi“: JAV generolas skelbia „svarbiausią teritoriją“, kurią trūks plyš reikia užimti  ()

Buvusio JAV pajėgų Europoje vado Beno Hodgeso teigimu, Ukraina niekada nebus saugi ir nesugebės atkurti savo ekonomikos, kol neišlaisvins vienos Rusijos kontroliuojamos teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per artimiausius kelis mėnesius Ukraina gali sudaryti sąlygas Krymo pusiasalio išvadavimui. Tai interviu „Business Insider“ pareiškė į atsargą išėjęs generolas leitenantas ir buvęs JAV pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas.

„Lemiama teritorija šiam karui yra Krymas. Ukrainos vyriausybė žino, kad ji negali leisti Rusijai išlaikyti Krymo kontrolę“ , - sakė Hodgesas.

Amerikiečių generolas taip pat mano, kad tol, kol Rusija kontroliuos Krymo pusiasalį, Ukraina niekada nebus saugi. Be to, be Krymo Ukrainai būtų labai sunku atkurti ekonomiką.

Anot Hodgeso, Ukrainai suteikti tankai yra tik dalis karinių pajėgumų, kurių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia visiškai išlaisvinti savo teritorijas. Kad Ukraina pasiektų savo tikrąsias sienas, jai taip pat reikės didelio tikslumo tolimojo nuotolio raketų, tokių kaip ATACMS.

Hodgesas teigė, kad dėl JAV vyriausybės nenoro tiekti Ukrainos pajėgoms tolimojo nuotolio raketų Krymas tampa „saugiu prieglobsčiu“ Rusijos ginkluotosioms pajėgoms: „Suteikus galimybes, kurios atimtų iš Rusijos bet kokį saugų prieglobstį nuo aviacijos, bepiločių orlaivių ir raketų smūgių, Ukraina galėtų padaryti Krymą nepriimtinu rusams“.

 

Vladimiras Putinas kelis kartus branduoliniais grasinimais gynė Krymą nuo bet kokių Ukrainos išlaisvinimo planų. Tačiau daugelis analitikų tokius teiginius vertina skeptiškai.

(93)
(0)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: