Skelbiama, ką tokio padarys F-16, ko negali naikintuvai „MiG“  ()

Ukraina ne taip jau tyliai svajoja apie F-16 naikintuvus ir atvirai kalba, kad jie pakeltų šalies oro pajėgų efektyvumą į visiškai naują lygį. Bet kodėl? Kuo F-16 geresni už analogiškus sovietinius naikintuvus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ekspertas Thomas Theineris „Twitter“ gavo tokį klausimą. Iš tikrųjų, F-16 galimybės net nėra arti to, ką gali „Su-27“ ar „MiG-29“ - du populiarūs Ukrainos naudojami naikintuvai.

Pavyzdžiui, „MiG-29“ radaras taikinį gali sekti 70 km atstumu, o „Su-27“ radaras prie to prideda dar 10 kilometrų. F-16, kokius naudoja Nyderlandai, Belgija, Danija, Norvegija, Portugalija, Rumunija (kitaip sakant, jų yra) turi radarą, kuris seka taikinius 105 km atstumu. Tai - milžiniškas skirtumas.

Bet tai - dar ne viskas. AIM-120C-5 raketos, kokiomis ginkluojami F-16 naikintuvai, iki taikinio gali keliauti nors ir 105 km. Ukrainos dabar naudojamos R-27ER raketos išsikvepia per 65 km.

 

Priklausomai nuo to, kokius F-16 Ukraina gautų, tie skaičiai galėtų būti dar pranašesni. „Kvantinis šuolis radaro ir avionikos galimybėse“, apibendrina Thomas Theineris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(91)
(0)
(91)

Komentarai ()