„Pabaigti karą - ne variantas“: skelbiamas vienintelis realus išsigelbėjimo kelias V. Putinui  (1)

Nuo pat karo pradžios kalbama, kad Putinui reikia pasiūlyti kelią pasitraukti iš karo Ukrainoje. Bet ar toks kelias jam apskritai dar įmanomas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politologas Abbasas Galliamovas teigia, kad net karo pabaiga Putinui – ne išeitis. „Pasiūlyčiau jam išeiti, užleisti vietą jauniesiems. Parašyčiau jam prašmatnų tekstą iš serijos „Pavargau, išeinu“. Ir iškelčiau pvz. Sobianiną kaip įpėdinį“.

Rusijos politikos strategas aiškino, kad Kremliaus vadovas atsidūrė aklavietėje, iš kurios egzistuoja tik viena: „Jis pats dabar veda prie to, kad visa sistema sugrius. Jis laikysis iki paskutinio, o tada liks neapsaugotas, nes griuvo visa sistema. Ir tada jis tikrai baigs arba kaip Miloševićius, arba kaip Ceaușescu. Kad to išvengtų jis turi išsaugoti sistemą, bet tam turi... Štai toks paradoksas, turi pats išeiti į pensiją“.

Abbasas Galliamovas papasakojo, kaip situacija pasikeistų tiek rusams, tiek Ukrainai, jei Putinas vietoj savęs paskirtų Maskvos merą Sergejų Sobianiną: „Sobianinas per daug protingas ginčytis su eros dvasia. Jis pradės normalizuoti situaciją su Ukraina, jis pradės normalizuoti santykius su Vakarais, jis palaipsniui pradės „atsukti varžtus“ Rusijos viduje. Palaipsniui, nelabai greitai“.

(77)
(6)
(71)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: