Kodėl oro gynybos sistemos ant stogų neišgelbės Rusijos: Ukraina turi stiprų atsakymą (Video)  ()

Karo ekspertas pasakojo, kaip Ukraina laimės dronų mūšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad bepiločių orlaivių gamybos pajėgumai Rusijoje ir Ukrainoje yra nesulyginamo masto, neabejotina, kad Ukraina laimės UAV mūšį, interviu „Radio NV" metu sakė kariškis ir dronų ekspertas Jurijus Kasjanovas. Pagrindinės priežastys – motyvacija, lankstumas ir išradingumas.

Anot J. Kasjanovo, ukrainiečiai kuria sistemas, kurių vienu ar kitu metu labiausiai reikia kare: ne racionalizuoja vieno modelio, o išleidžia didžiulę jų įvairovę, kuri leidžia subtiliai veikti skirtinguose fronto sektoriuose. Tačiau sėkmei labai svarbu, kad Krašto apsaugos ministerija į šį klausimą žvelgtų kompleksiškai: skirtų ne tik finansus (už ką atskiras, didelis ačiū), bet ir didintų gamybos potencialą bei samdytų reikiamus specialistus.

Tačiau šiandien Ukraina įrodė, kad su gera bepiločių orlaivių armija tai rimta jėga. Todėl, anot Jurijaus, neatsitiktinai priešas ant namų stogų Maskvoje rengia gynybos įrangą – jam yra ko bijoti. Juk užpuolikai pamatė, kad ukrainiečių dronai gali pasiekti strateginių bombonešių bazes, pavyzdžiui, Engelse. Tačiau yra ir kitų pavyzdžių, anot J. Kasjanovo, apie kuriuos mažai kas žino, nes Rusijos Federacijoje dėl gėdos apie juos nekalbama, o mes nenorime atskleisti visų savo gamintojų ir kūrėjų paslapčių.

 

Beje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiandien yra vienos daugiausiai dronų turinčių armijų pasaulyje. Net JAV kariuomenėje yra daug mažesnis jų tankumas. Tas pats pasakytina apie Rusijos ir Irano kariuomenę. Visi jie neturi tokios didžiulės UAV naudojimo patirties, kurią, deja, ukrainiečiai įgavo dėl karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()