„Prašau atleidimo visos Ukrainos tautos“: Rusijoje didelis skandalas - karininkas atsisakė kariauti ir paskelbė sensacingą interviu  ()

Rusijos karininkas Konstantinas Jefremovas, dalyvavęs plataus masto Rusijos karių invazijoje Ukrainoje, prabilo apie ukrainiečių karo belaisvių kankinimą ir tardymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-03 „Prašau atleidimo visos Ukrainos tautos“: Rusijoje didelis skandalas - karininkas atsisakė kariauti ir paskelbė sensacingą interviu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konstantinas Efremovas yra aukščiausio rango pareigūnas, sutikęs apie tai kalbėti atvirai. Interviu BBC jis sakė, kad Rusijoje dabar yra laikomas išdaviku ir perbėgėliu.

Pasak Konstantino Jefremovo, per tardymus, kurie galėjo trukti visą savaitę, dieną ir naktį, buvo kankinami sugauti ukrainiečiai, jiems buvo išmušti dantys.

Apie tai pranešė BBC.

Remiantis pateiktomis nuotraukomis ir dokumentais, žurnalistai patvirtino, kad jis tikrai buvo Ukrainoje, dalyvavo prasidėjus aktyviajai Ukrainos karo fazei, ypač Melitopolyje, Zaporižios srityje.

Pranešama, kad ukrainiečių apklausos buvo vykdomos Kamenkos mieste, kur štabo saugojimu užsiėmė rusų kariškio dalinys, o pačias apklausas atliko pulkininkas.

„Pulkininkas paprašė kalinio, kad išduotų nacionalistus, kuriuos žino savo pulke, būryje. O vaikinas nesupranta klausimo, sako esąs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jūrų pėstininkas. Už tai pulkininkas jį sumušė, išmušė kelis dantis“, – sakė Jefremovas.

 

Rusų pulkininkas kelis kartus pridėjo pistoletą prie Ukrainos kario galvos, po to jis skaičiavo ir šaudė šalia galvos. Karo belaisvis šaukė, buvo apkurtęs ir negirdėjo rusų pulkininko klausimų.

Tokie tardymai tęsėsi savaitę: kasdien, dieną ar naktį, kartais net po kelis kartus.

Jefremovas sakė, kad grįžęs į Krymą, kur prieš invaziją į Ukrainą buvo dislokuotas jo dalinys, jis kartu su dar šešiais rusais nusprendė pasitraukti iš kariuomenės.

 

Anot jo, jie išvyko tiesiai iš miško, kuriame buvo karinė bazė. Iš pradžių – Džankojuje, o paskui savarankiškai keliavo į Rusijos Federaciją. Po pranešimo „žmonės, kurie nebuvo Ukrainoje nė dienos“, pradėjo jį kaltinti išdavyste.

„Atsiprašau visos Ukrainos žmonių, kad atvykau kaip nekviestas svečias į jų namus su ginklu rankose“, – sakė Rusijos kariškis ir pridūrė manantis, kad jis neturi moralinės teisės prašyti Ukrainos žmonių atleidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(239)
(6)
(233)

Komentarai ()

Susijusios žymos: