„Suvarpiau jį kulkomis, bet jis nekrenta“: „Wagner“ smogikai yra beveik nenužudomi - skelbiama, kas vyksta  (1)

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojo, vienas iš išpuolių truko 10 valandų, per kurį nuo narkotikų apsvaigę samdiniai kaliniai toliau atakavo net ir sužeisti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-02 „Suvarpiau jį kulkomis, bet jis nekrenta“: „Wagner“ smogikai yra beveik nenužudomi - skelbiama, kas vyksta  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaliniai, kovojantys prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Rusijos Federacijos pusėje, yra „pripumpuojami“ narkotikais, siekiant nuslopinti samdinių mirties baimę. Todėl jų elgesys mūšio metu primena šiurpias scenas iš filmų apie zombius, CNN sakė Ukrainos kariuomenė.

„Prie Bachmuto jie (įsibrovėliai – red.) siunčia užverbuotus kalinius pulti, kol baigsis amunicija“, – sakė kariškis.

Anot jo, vienas iš Ukrainos kulkosvaidininkų vos neišprotėjo šaudydamas į „Wagner“ samdinius, kurie ir toliau atakavo nepaisydami rimtų sužalojimų.

„Žinau, kad aš į jį pataikiau, bet jis nekrenta. Po kurio laiko, matyt, nukraujavęs nukrito", – žurnalistams savo bendražygio žodžius pasakojo kariškis.

Jis taip pat spėliojo, kad toks elgesys galėjo atsirasti dėl to, kad priešo samdiniai vartojo narkotikus prieš pat einant į mūšį.

Kariškiai kalbėjo apie „Wagner“ samdinių taktiką.

„Mūšis su „Wagner“ yra tarsi filmas apie zombius. Jie (samdiniai – red.) lipa per savo bendražygių lavonus, žengia ant jų", – sakė kariškiai.

 

Anot jo, „vagneritai“ į frontalinius puolimus meta apie dešimties neapmokytų prastai aprūpintų kalinių grupes, kad išgyvenusieji po Ukrainos ugnies galėtų nueiti 30 metrų ir įsitvirtinti.

Toliau ateina nauja grupė, pažengusi kelias dešimtis metrų. Kai kalinių puolimas yra išsekęs arba nuslopintas, „vagneritai“ meta į mūšį labiau patyrusius kovotojus, dažnai iš flangų, siekdami užimti ukrainiečių pozicijas.

„Viena iš šių atakų truko apie 10 valandų. Tai buvo ne tik bangos, ji buvo nuolatinė. Atrodė, kad jos nesiliauja pulti“, – pridūrė Ukrainos kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(8)
(141)

Komentarai (1)