Kremlius skubiai prašo derybų su Ukraina: skelbiama, kas nutiko  (19)

Kremlius vėl prašo derybų su Ukraina, gavęs žinių apie NATO tankų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko paskelbė esanti pasirengusi sėsti prie derybų stalo su Kyjivu. Jos pareiškimą Rusijos valstybinė žiniasklaida paskelbė vasario 1 dieną.

„Esame pasirengę deryboms… be išankstinių sąlygų, kurias bandoma iškelti. Derybos yra derybos. Bet jeigu Kyjivo režimas yra pasirengęs tikroms deryboms. Mes to nematome“, – sakė V. Putino režimo atstovė. Pažymėtina, kad Kyjivas yra pasirengęs sėsti prie derybų stalo su agresoriumi tik tuo atveju, jei bus įvykdytos kelios sąlygos, iš kurių pagrindinė – visiškas Rusijos kariuomenės išvedimas iš Ukrainos, taip pat ir iš Krymo bei Donbaso.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad derybos su diktatoriumi V. Putinu „neturi prasmės“. „Rusijos Federacija apie derybas kalba tik tuo metu, kai jai reikia persigrupuoti arba kai ji patiria didelių nuostolių“, – sakė Ukrainos vadovas. Atkreipkite dėmesį, kad, remiantis gandais, JAV tarėsi su V. Putinu dėl taikos sutarties galimybės.

 

Šaltiniai teigia, kad diktatoriui buvo pasiūlytos labai dosnios sąlygos, įskaitant saugumo garantijas ir susitarimą kuriam laikui atidėti Krymo deokupaciją. Tačiau diktatorius juos atmetė, o po to esą buvo priimtas sprendimas aprūpinti Ukrainą NATO tankais. Šios informacijos patvirtinimo nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(360)
(18)
(342)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: