N-18! Ukraina prieš okupantus paleido paslaptingą „Mirties spindulį“: rusai tiesiog išgaravo – video renka milijonines peržiūras  ()

Vaizdo įrašas, kuriame atrodo, matomas neatpažintas ginklas, kuriuo Ukraina smogė Rusijos kariams, internete buvo peržiūrėta daugiau nei milijoną kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle „Twitter“ plintančiame klipe galima pamatyti, kaip rusų kareiviai eina laukais, kai kurie buvo akivaizdžiai sužeisti, kol į juos pataikė ginklas ar sviedinys.

Video aprašyme tai apibūdinta kaip „mirties spindulys“ ir paskatino internete spėlioti apie ginklus, parodytus vaizdo įrašo fragmente.

Kai kurie „Twitter“ naudotojai, įskaitant įkėlėją, teigė, kad filmuotoje medžiagoje gali būti matoma Ukrainos prieštankinė valdoma raketų sistema „Stugna-P“. Pasak jo gamintojo, „Stugna-P“, dar žinomas savo eksporto versijos pavadinimu „Skif“, yra skirtas sunaikinti šarvuotus taikinius ir sraigtasparnius.

 

200 metrų per sekundę greičiu skriejančio „Stugna-P“ maksimalus nuotolis yra 5 km, o Ukrainos pajėgos teigia kelis kartus numušusios Rusijos sraigtasparnius naudodamos raketų sistemą.

Karinių technologijų ekspertas Davidas Hamblingas sakė naujienų agentūrai „Newsweek“, kad vaizdo įraše rodomas sprogstamasis sviedinys (EFP), kuris yra „forminio užtaiso, kuris dideliu greičiu iššauna metalo „spindulį“, variantas“.

Jis pridūrė, kad juos galima atpažinti pagal „išskirtinį dūmų pėdsaką“, kurį jie palieka ore, ir dažnai naudojami kaip prieššarviniai ginklai.

 

 

Tačiau atidžiai pažvelgus į modelį ir tai, kad „atrodo, kad dūmų takas veda tolyn nuo sprogimo“, Hamblingas teigė, kad tai galėjo būti kitas užtaisas, pvz., HEAT kovinė galvutė, kuri „gali būti pristatyta Stugna pagalba“.

„Stugna-P“ yra „palyginti nebrangi“ sistema, kurią, skirtingai nei prieštankines raketas „Javelin“, Ukrainos pajėgos gali dislokuoti prieš pėstininkų grupes, sakė Hamblingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(332)
(15)
(317)

Komentarai ()

Susijusios žymos: