Ukraina stabdo puolimą Luhansko srityje: skelbiama pavojinga žinia, kas nutiko  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus sakė, kad Ukrainos kovotojai Limano kryptimi ir toliau naikina Rusijos ginkluotųjų pajėgų logistiką ir sandėlius. O kitam puolimui reikia sukurti „naują kumštį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau kovoja Limano kryptimi, Luhansko srityje. Tačiau jų pažanga sustojo dėl to, kad orai ir ištekliai tam nėra palankūs. Apie tai sausio 31 d. papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

Anot jo, dabar Ukrainos kariai regione neturi pakankamai rezervų ir ugnies paramos, todėl vadovybė nesiunčia jų pulti. Jis taip pat neatmetė, kad kitam proveržiui būtina sukurti „naują kumštį“ iš karinės partnerių pagalbos.

„Mes veikiame taip, kaip siūlo adekvatus šiuolaikinis karo mokslas. Kai leido oro sąlygos, rezervai, mes pažengėme į priekį“, - pridūrė jis.

Čerevatijus taip pat pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau naikina Rusijos karių logistiką ir sandėlius Limano kryptimi.

 

„Kovinės užduotys yra skirtingos – tai ne visada puolamieji veiksmai. Tai ir priešo sekinimas, bet yra momentas, kai galim pereiti prie ryžtingesnių veiksmų ir prasibrauti pro priešo gynybą, kaip buvo Charkivo srityje,“ – sakė Čerevatijus.

(151)
(8)
(143)

Komentarai ()

Susijusios žymos: