Rusų pilotai net nereaguodavo į pranešimus, kad į juos nukreipta raketa: „Buk-M1“ pasiuntė į pragarą 15 Rusijos lėktuvų (Video)  ()

Pasak baterijos vado Serhijaus Ščerbako, pradžioje į Charkivo sritį masiškai skrido Rusijos lėktuvai, jie taip pasitikėjo savo pranašumu, kad net nereagavo į signalą, jog į juos nukreiptos raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro gynybos sistemos „Buk-M1“ priešlėktuvinių raketų baterijos vadas Serhijus Ščerbakas kalbėjo apie Rusijos naikintuvų ir bepiločių orlaivių perėmimą Charkivo srityje. Tai praneša „ArmyInform“.

Pirmąjį Rusijos lėktuvą įgula nukalė 2022 metų kovą, prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą. Nuo to laiko priešlėktuvininkai sunaikino 15 orlaivių ir 17 bepiločių orlaivių. Leidinys pabrėžia, kad įgula Rusijos aviacijai tapo tikru teroru. Dėl šių veiksmų priešo orlaivių pilotai pradėjo bijoti skristi į teritoriją ir pulti.

Ščerbakas buvo apdovanotas dviem ordinais „Už drąsą“.

Kovotojai teigia, kad pirmą kartą aptiko radare „lėktuvų spiečių“ kovo mėnesį. Jie skraidė didelėmis grupėmis ir jautėsi nebaudžiami.

„Kartais būdavo daugiau nei dešimties lėktuvų grupės. Prieš mums atvykstant rusai čia skrido aukštai – 5 kilometrų aukštyje. Jie nebaudžiami numetė savo 500 kilogramų bombas“, – pasakoja Serhijus.

Jis pažymi, kad norint numušti lėktuvą, reikia greitai reaguoti. Radijo inžinerijos būriai perduoda informaciją, kur skris orlaivis, o tada „Buk“ vietoje įjungia radarą. Užfiksuoti taikinį ir paleisti priešlėktuvinę raketą lieka nedaug laiko.

 

Tuo pačiu metu rusų lakūnai iš pradžių tikėjo savo pranašumu, todėl net nereagavo į signalus, kad į juos buvo nukreiptos raketos. Pasak Serhijaus, jie girdėjo, kaip pilotai ieško kolegų radijo pagalba.

 

„Buvo įdomu klausytis jų radijo stočių pasiklausymo, kai jie ieškojo savo numuštų pakalikų: „Septintas, septintas, kur tu?“ O septintas ir penktas jau nebeatsakys, nes jų skrydį sustabdėme prieš kelias minutes. Ir visa grupė to nepastebėjo „Buvo ir atvirkščiai. Nukritęs pilotas radijo stotele šaukia, kad lėktuvas dega ar sudužo. Visi kiti šią akimirką turbūt supranta, kad galime sumedžioti ne tik jį, bet ir juos visus“, – prisimena priešlėktuvininkas.

Dėl oro gynybos darbo Rusijos lėktuvai dabar neskrenda į jos diapazoną, nes jau prarado daugybę lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(1)
(239)

Komentarai ()