„Deja, bet Putinas tam ruošėsi labai kruopščiai”. Skelbiama kardinaliai kitokia karo prognozė - išgelbėti gali tik „Juodoji gulbė” (video)  ()

Fiodoras Krašeninikovas išsakė vienintelį scenarijų, pagal kurį V. Putinas gali būti pašalintas iš valdžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mano kolegos beveik kiekvieną savaitę kartoja ištisus metus. V. Putinas jau „mirė, nusišovė, dingo" - daug kartų girdėta. Bet nemanau, kad tai paskutinis jo proveržis, nes 11 mėnesių karo parodė, kad, deja, V. Putinas tam ruošėsi labai kruopščiai", – interviu  kanalui „Politeka Online" metu savo nuomonę išreiškė Rusiją palikęs politologas Fiodoras Krašeninikovas.

Anot jo, daugelis ekspertų vis dar atsisako tikėti, kad V. Putinas yra gerai pasiruošęs karui su Ukraina. Todėl dažnai sakoma, kad Rusijai greitai pritrūks raketų, amunicijos, karių.

„Bet paaiškėjo, kad nei raketos, nei šoviniai, nei kareiviai nesibaigia. Ir bijau, kad net jei dabar kai kurios pajėgos bus išsiųstos į frontą ir jos bus nugalėtos didvyriškomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastangomis, per kelis mėnesius V. Putinas surinks naują kariuomenę ir puls Ukrainą", – pripažino opozicionierius. Fiodoras Krašeninikovas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Šiaurės Korėja turi didžiulį senų sovietinių ginklų arsenalą, kurį parduos Rusijai. Taip pat Kinija gali slapta padėti ir tada pasakyti, kad nieko nepardavė.  

 

„Mano tezė yra viena: jei pakils kokia nors „Juodoji gulbė" ir Ukrainos kariai sugebės pasinaudoti situacija, kažkada sutriuškins frontą ir pradės greitai veržtis gilyn į okupuotą teritoriją, tada prasidės bendras kritimas, o šis karas baigsis tuo, kad V. Putinas ar už jį protingesnis žmogus bus priverstas susitaikyti su pralaimėjimu. Ir tada V. Putinu teks atsikratyti", – prognozavo ekspertas.

Kontekstas: „Juodoji gulbė" yra teorija, susijusi su sunkiai nuspėjamais ir retais įvykiais, turinčiais reikšmingų pasekmių. Ji gavo savo pavadinimą iš to paties pavadinimo Nassimo Talebo knygos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(5)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: