„Pasaulinio masto įvykis“: Lukašenka Zimbabvės oro uoste buvo sutiktas labai keistu sveikinimu - Minsko spaudos tarnyba be žodžių (Video)  (5)

Aleksandras Lukašenka Zimbabvėje sulaukė nuostabaus priėmimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas publicistas ir politikos ekspertas Aleksandras Nevzorovas ne be jam įprasto sarkazmo pakomentavo, kodėl Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka Zimbabvėje sulaukė tokio nuostabaus priėmimo.

Sausio 30 d. Lukašenka atvyko į Zimbabvę su „valstybiniu vizitu“ ir, kaip pranešė oficialios agentūros, atgabeno ten baltarusiškus traktorius, kad padėtų vietos ūkininkams įdirbti žemę.

Diktatoriaus oficialioji spauda apie šį vizitą rašė kaip apie pasaulinio masto įvykį, nepavargdama pabrėžti, kad šis vizitas turi „aukščiausią protokolinį statusą“.

„Tėvą“ sutiko Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa, be to, Lukašenkai buvo užkabinta „šviežių gėlių girlianda“.

Įdomu tai, kad Zimbabvės gyventojai, susitikę su Baltarusijos prezidentu apsišaukėliu, vis sušukdavo keistą ir nesuprantamą frazę. Nei vienas iš žurnalistų negalėjo tiksliai paaiškinti, ką reiškia ši frazė.

 

„Lukašenkos spaudos tarnyba buvo sutrikusi, nesuprato tokio čiabuvių entuziazmo. Faktas yra tas, kad Zimbabvė yra vienintelė valstybė pasaulyje, kurioje oficialiai pripažįstamas vampyrų egzistavimas ir egzistuoja jų kultas. Prieš Lukašenkos vizitą vietos radijas informavo gyventojus, kad apsilankys galingas ir įtakingas vampyras, kuris gėrė visos šalies kraują“, – Zimbabvėje vykstančias iškilmes aiškino Nevzorovas.

Na, versija gana įdomi. Didžioji dauguma Zimbabvės gyventojų yra laikomi krikščionimis. Galbūt Gelbėtojo kraujo gėrimo kultas krikščioniškoje bendrystės liturgijoje yra kažkaip susijęs su vampyrų kultu.

 

Absoliuti dauguma šios Afrikos šalies gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos, tačiau Zimbabvės vadovybei, matyt, tai mažai rūpi, todėl savo pusbadžiu gyvenančius gyventojus pamalonina įvairių „menininkų“, pvz. Lukašenkos, apsilankymais.

Zimbabvės pavyzdys aiškiai parodo, kaip krikščionybė ir kiti liaudies tikėjimai padeda valdžiai kontroliuoti gyventojus ir blokuoja žmonių norą ginti savo teises.

Na o šiaip, diktatorius Lukašenka, šalia Zimbabvės „vado“, dabar, vykstant karui, atrodė labai harmoningai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(5)
(35)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: