Ukraina aptiko ir sunaikino super retą Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“: jų Kremlius teturi vos 12 (Video)  ()

2020 metais įsibrovėliai turėjo tik 12 tokio tipo oro gynybos sistemų. Priešlėktuvinių raketų kompleksas buvo sunaikintas Chersono srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-02 Ukraina aptiko ir sunaikino super retą Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“: jų Kremlius teturi vos 12 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai pirmą kartą sunaikino Rusijos priešlėktuvinių raketų kompleksą „Tor-M2DT“, skirtą darbui Arktyje. Tai praneša „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai.

Dronas užfiksavo rusiškos „Tor-M2DT“ oro gynybos sistemos, sumontuotos ant DT-30, sunaikinimą. Pranešama, kad oro gynybos kompleksui smogė 406-osios atskiros artilerijos brigados, pavadintos generolo pulkininko Oleksijaus Almazovo vardu, kovotojai.

Teigiama, kad smūgį sukėlė valdoma raketa „Excalibur“. Šios amunicijos tikslumas viršija 90 %, taip pat didelis nuotolis. Taip net Už 13 km nuo Olešoko, okupuotoje Chersono srities dalyje, buvo sunaikinta oro gynybos sistema.

Oro gynybos sistema „Tor-M2DT“ yra sumontuota ant visureigio DT-30PM-T1 važiuoklės. Rusijos Federacija tvirtina, kad kompleksas gali veikti elektroninio karo sąlygomis. Visureigio versija buvo sukurta 2017 m. Pirmoji mašinų partija Rusijos kariuomenei buvo išsiųsta 2018 m. Tikriausiai dėl didelių kitų oro gynybos sistemų nuostolių Rusijos Federacija siunčia arktinius kompleksus į karą prieš Ukrainą.

Priminsime, kad gruodžio 14 dieną Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos Federacija permetė į Ukrainą arktinę oro gynybos sistemą „Tor-M2DT“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(1)
(147)

Komentarai ()