Ukrainoje kilo audra: Zelenskio administracija tiesiog „įniršo“, kai sužinojo, ką JAV paskelbė apie Krymo susigrąžinimą  ()

Ukrainos valdžia nesutinka su Vašingtono pareiškimu ir pavasarį ruošiasi plataus masto puolimui. Be to, Kyjivas teigia, kad JAV žvalgyba klydo dėl Ukrainos kariuomenės pajėgumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos artimiausiu metu negalės susigrąžinti okupuoto Krymo - tai pareiškė 4 aukšto rango JAV Gynybos departamento pareigūnai, rašo „Politico“.

Žurnalistai pastebi, kad neaišku, kas būtent paskatino pranešėjus tokiam vertinimui. Tačiau šaltiniai teigia, kad aišku, jog Pentagonas netiki, kad Ukraina gali išlaisvinti Rusijos valdomą pusiasalį.

Pentagonas teigė neketinantis komentuoti uždarų instruktažų ir nekalbės „apie hipotezes ar spėlioti apie galimas būsimas operacijas“. „Kalbant apie Ukrainos gebėjimą kovoti ir susigrąžinti suverenią teritoriją, jų puikūs rezultatai atremiant Rusijos agresiją ir nuolatinis gebėjimas prisitaikyti mūšio lauke kalba patys už save“, – sakė JAV Gynybos departamento atstovė.

Pastarosiomis savaitėmis tai minėjo ir Jungtinio Generalinio štabo pirmininkas generolas Markas Milley. Sausio 20 dieną jis pareiškė, kad 2023 metais Ukrainai bus sunku išvaryti Rusijos karius iš visos savo teritorijos.

 

„Tai nereiškia, kad tai neįmanoma. Tai nereiškia, kad to nebus, bet tai bus labai labai sunku", – tuomet sakė jis.

Leidinio teigimu, Zelenskio administracija buvo „įniršusi“ dėl Milley žodžių. Nes pavasarį Ukraina ruošiasi didelio masto puolimui. Be to, Kyjivas taip pat pažymi, kad JAV žvalgybos duomenys apie Ukrainos karinius pajėgumus ne kartą buvo klaidingi per beveik metus trukusį karą.

(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: