Skelbiama apie precedento neturintį žingsnį: Šveicarija nori atsisakyti neutralumo ir užversti Ukrainą tankais ir amunicija  ()

Netrukus Ukraina pagal specialią procedūrą, kuri ruošiama Šveicarijos parlamente, gali gauti 96 tankus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-03 Skelbiama apie precedento neturintį žingsnį: Šveicarija nori atsisakyti neutralumo ir užversti Ukrainą tankais ir amunicija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą Šveicarija gali žengti precedento neturintį žingsnį ir pakeisti savo neutralumo formatą. Įstatymų pakeitimai leis Ukrainai ne tik gauti šveicarišką amuniciją, bet ir tikėtis beveik 100 tankų „Leopard 2“.

Tai pranešė  naujienų agentūra „Bloomberg“.

Kalbama apie 96 tankus „Leopard 2“, kurių naudojimas tolimesniam eksploatacijos nutraukimui buvo nutrauktas beveik prieš 10 metų, rašo agentūra. Norint juos parduoti, reikės parlamento sprendimo dėl eksploatavimo nutraukimo procedūros.

Laisvosios demokratų partijos (FDP) sukurtas projektas apima Vokietijos, Ispanijos ir Danijos leidimą tiekti Ukrainai Šveicarijos amuniciją ir parduoti tankus „Leopard“ Lenkijai, Slovakijai ir Čekijai, siekiant pakeisti įrangą, kurią šalys planuoja siųsti į Ukrainą.

 

Tokios kalbos būtų buvusios neįsivaizduojamos Šveicarijoje prieš metus, prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Karas Ukrainoje pakeitė požiūrį į diskusijas apie Šveicarijos neutralumo formatą, agentūrai sakė FDP parlamentarė Maya Riniker.

„Negalime atsisakyti Šveicarijos neutralumo, bet turime aptarti, kokias galimybes turime remti šalis, kurios puoselėja tas pačias demokratines vertybes kaip ir Šveicarija“, – sakė Riniker.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(306)
(5)
(301)

Komentarai ()