[Žinios trumpai] ISW: Putinas bijo rizikingų sprendimų  ()

Rusijos prezidento Vladimiro Putino žingsniai Ukrainos atžvilgiu rodo, kad jo maksimalistiniai tikslai ir noras priimti rizikingus sprendimus, reikalingus jiems pasiekti, gali būti nesuderinami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje, kaip pranešą „RBK-Ukraina“.

Pasak ISW ekspertų, jis tikriausiai rėmėsi klaidinga prielaida, kad Rusijos pajėgos gali priversti Ukrainą pasiduoti be didelių karinių nuostolių, ir Rusijos invaziją laikė ribota ir priimtina rizika.

Pranešama, kad Rusijos žvalgybos tarnybos laukė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žlugimo, o Kremliaus propagandistai paskelbė iš anksto parašytą straipsnį, kuriame buvo giriama 2022 m. vasario 26 d. Rusijos „pergalė“.

Keletas Rusijos vyriausybės ekonominių veiksmų rodo, kad Rusijos diktatorius ir jo komanda klaidingai manė, jog Vakarai dėl invazijos nesukels Rusijai didelių išlaidų.

 

Nesėkmingas puolimas Kyjive privertė V. Putiną priimti sudėtingus sprendimus. Tačiau Rusijos prezidentas vis dar nenori įsakyti vykdyti drastiškų pokyčių Rusijos ginkluotosiose pajėgose ir visuomenėje, kurie greičiausiai bus būtini norint „išgelbėti“ jo karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: