Juodojoje jūroje precendento neturinti situacija: išsigandusi Rusija pabėgo su visais raketiniais laivais (Video)  ()

Pasak vadovybės atstovės Natalijos Gumeniuk, Juodojoje jūroje stebima galinga audra, dėl kurios rusai buvo priversti visus savo laivus atitraukti iš kovinės tarnybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinio jūrų laivyno laivų grupė Juodojoje jūroje beveik visa jėga slepiasi bazėse dėl precedento neturinčios stiprios audros. Tai antradienį, vasario 7 d., nacionalinio teletono eteryje pranešė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų Jungtinio koordinuojančio spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk.

„Jūroje ir toliau siautėja galinga audra. Anksčiau tokios galingos dar nebuvo užfiksuota – stiprumas 5-7 balai“, – sakė Natalija Gumeniuk.

Azovo jūroje taip pat nėra nė vieno Rusijos laivo, einančio kovinę tarnybą. Kaip pažymėjo pranešėja, nors Azovo jūroje nėra tokios galingos audros kaip Juodojoje jūroje (tik 2-3 balai), tačiau to pakanka, kad būtų rizikinga ištraukti laivus iš jų bazės į atvirą jūrą. Tokiu atveju rusai jūrą stebi nuotoliniu būdu.

Kartu Gumeniuk pabrėžė, kad laivų nebuvimas Juodosios ir Azovo jūrų vandenyse nereiškia, kad okupantai neleis raketų atakų prieš Ukrainą.

 

„Hipotetiškai jie gali paleisti raketas iš savo bazių, nors tai prieštarauja saugos taisyklėms, tačiau žinome, kad jie (RF armija aut. past.) labai dažnai nesilaiko visuotinai nustatytų normų“, – sakė vadovybės atstovė.

Natalija Gumeniuk dar kartą prisiminė, kad nešančiosios raketos paleidimas jūroje užtrunka iki dviejų valandų, tad situacija gali pasikeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(2)
(95)

Komentarai ()