To dar nebuvo: prie Rusijos skubiai atplaukė JAV karo laivas su „Tomahawk“ raketomis – gali smogti į Putino rezidenciją (Foto)  (2)

„Tomahawk“ raketos gali sunaikinti taikinius iki 1300 km atstumu, o Krymas yra už 500 km, o Sočis, kuriame yra Putino rezidencija – už 900 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodžius pranešimams apie pasirengimą naujam Rusijos okupacinių pajėgų puolimui Ukrainoje, JAV eskadrinis minininkas „USS Nitze“ įplaukė į Juodąją jūrą. Laivas aprūpintas „Tomahawk“ raketomis, sakoma JAV 6-ojo laivyno pranešime.

Pranešime nurodoma, kad „USS Nitze“ kurį laiką buvo apsistojęs prie Bosforo sąsiaurio, o vėliau atplaukė į uostą Gölcük karinio jūrų laivyno bazėje.

JAV kontradmirolas Dennis Velez sakė, kad JAV karinio jūrų laivyno misijos Viduržemio jūros regione tikslas yra „glaudžiai bendradarbiauti su NATO partneriais“. Jis pridūrė, kad laivas yra pasirengęs atgrasyti priešą ir apsaugoti NATO sąjungininkus.

„USS Nitze“ turi 96 „Tomahawk“ paleidimo įrenginius, kuriuose gali būti tiek įprastų, tiek termobranduolinių galvučių.

Yra žinoma, kad „Tomahawk“ raketos gali sunaikinti taikinius iki 1300 km atstumu. Taip pat žinoma, kad Krymas yra daugiau nei 500 km atstumu.

O Vladimiro Putino rezidencija Sočio mieste yra 930 km atstumu.

 

Tuo pačiu metu Rusijos miestas Rostovas prie Dono yra nutolęs beveik 1100 km.

„Bendros Turkijos ir JAV karinio jūrų laivyno operacijos Viduržemio jūroje stiprina Aljanso stiprumą ir padidina sąveikumą. Viduržemio jūra yra svarbus vandens kelias jūrų prekybai ir stabilumui visoje Europoje. JAV karinis jūrų laivynas reguliariai veikia šiame regione, glaudžiai bendradarbiaudamas su mūsų regioniniais sąjungininkais ir partneriais“, – sakoma karinio jūrų laivyno pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(304)
(11)
(293)

Komentarai (2)