Rusijoje neregėti įvykiai: „Gazprom“ jau kuria asmeninę armiją – skelbia, ką su ja darys  ()

Privačių armijų skaičius Rusijoje sparčiai auga: „Gazprom“ pradėjo kurti savo ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energetikos monopolis „Gazprom“ Rusijoje pradėjo kurti savo privačią karinę įmonę. Tai vasario 7 dieną paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Vasario 4 dieną Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas pasirašė dekretą, leidžiantį „Gazprom“ sukurti „privačią saugumo organizaciją“, kuri, kaip teigiama, būtų skirta energetikos infrastruktūros apsaugai.

„Rusijos Federacijoje tęsiasi ginklavimosi varžybos tarp pagrindinių politinių veikėjų, kurie aktyviai kuria armijas Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ pavyzdžiu“, – nurodė Ukrainos žvalgyba.

Pažymėtina, kad be Prigožino privačią kariuomenę faktiškai turi ir Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas. Taip pat yra įrodymų, kad Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu irgi turi asmeninę kariuomenę.

 

Visos šios karinės kompanijos šiandien labai aktyviai dalyvauja agresijoje prieš Ukrainą, tarpusavyje kovodamos dėl skiriamų biudžetų. Tačiau, ekspertų teigimu, šios grupuotės gali pradėti karą tarpusavyje, kai tik Putino valdžia susilpnės ir jo režimas pradės žlugti.

(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: