„Windows 7“ tapo bestseleriu, teigia „Microsoft“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zuykas 2010-03-13 16:00
Aš pritariu paskutiniams komentarams, gryna tiesa. Nors kažkas teisybę parašė.
Pavasarėlis 2010-03-14 05:08
Kiek su savo senoliu kompu sėdžiu, tai yra 6 metai, visada naudojau legalią windows XP versiją. Ir galiu teigti, kad per visus tuos metus ko tik nebuvo, ko tik nedariau, kokių tik virusų nebuvau užtikęs, bet niekada neturėjau bėdų su XP veikimu, todėl galiu teigti, kad tai tikrai nėra bloga operacinė sistema, tačiau ji jau paseno, paseno ir mano kompas. Dabar artimiausiu metu tikrai įsigysiu naują kompą, ir XP manau tikrai neišnaudos visų kompo galimybių, dėl to tikrai rinksiuos windows 7, apie kurią kol kas sklando tikrai neblogi atsiliepimai, tačiau kyla keblumas, tai yra kaina, kažkaip nesinori mokėti tų 600Lt, kai legalią XP versiją gavau už dyką. Bet nenoriu aš ir nelegalios, kažkaip skeptiškai žiūriu į tokio lygio nelegalią operacinę sistemą. Taigi aš įžvelgiu tik vienintelę windows 7 blogybę, tai kaina.
bahuriux 2010-03-14 09:20
Jei kaina kanda pamastyk apie linux, jie yra ant tiek pigesni kiek kainuoja tavo mineta W7, tiksliau kaina 0Lt Vienas is labiausiai erzinanciu dalyku vista, W7 ir unix seimos OS'uose isskyrus "obuoli" yra defaultine failu narsykle, negaliu pernesti, kai nera kairej pusej disku ir katalogu "medzio" O visokie widzetai paprasciausiai greitai nusibosta, jau nekalbant apie niekine ju verte, nauda ir resursu rijima. Nors mano 5 metu senumo kompas su 1GB RAM puikiausiai veza W7, bet tik susiduriau su keliais nesuderinamumais ir man greitai atsoko fantazija juos naudoti. Ir mano asmenine nuomuone pereiti nuo XP i vista, ar W7, lygiai taip pat uzknisa, kaip pereiti, nuo XP i linux.
zaf 2010-03-14 13:42
Dabartiniam Gnome Nautilus (naudoja Ubuntu) yra tavo minėtasis medis, jei supratau ko nori. Patiko vieno žmogaus komentaras delfy: „Windowsus reikia prižiūrėt ir tvarkyt kasdien, jei nori, kad veiktų. Linuxus kartą susikonfigūravai ir gyveni ramiai. Tuo jie ir nuobodūs...“ :-)) Aš perėjau prie linux ne iš karto. Reikėjo kelių kartų. Vis ta mintis trukdė „ką aš gausiu juos naudodamas, ko neturėjau windowsuose“. Bet labai greit pripratau ir pagalvojus, kad išvis nebereikia leisti nei pinigų, nei piratauti, o turiu praktiškai tą patį ir net daugiau, net nebesižvalgau į windozę. Heh, net windowsinius žaidimus be problemų pasileidžiu. Taip kad žmogui, nenorinčiam leist 600 Lt, siūlau rimtai pasidairyt į linuxus (ypač Ubuntu pradžiai dėl driverių gausos ir paprastumo). Juk visada galima ištrint ir įsirašyt Win 7, jei nepatiks :-) Na, o su Win 7 buvo kelios problemos, bet rimtos ir ne dėl mano kaltės, o dėl M$ logikos. Nebepasitikiu išvis. Nesigilinsiu, bet šitoj windowsų dvikovoj, palaikau XP :-) P.S. pritariu dėl perėjimo prie 7 nuo XP. Kažkaip užknisa vaikytis tų ms madų. Kaip tų madų pavyzdį imkim MS Office kaspiną tą jų išgirtąjį. Nei jis patogus, nei aš prie jo pratintis ruošiaus, kai kelis metus jau dirbau su ankstesnėm offiso versijom. Kam keist tai, kas iš tikro gerai dirba? O ms tai daryt mėgsta :-) Uch, viskas.
Mortifer 2010-03-14 14:29
Man asmeniškai visai suėjo naujas taskbaras, o patys windowsai tai super palyginus su vista, net kompas mažiau kaista, lagina netaip, o galiausiai, kai išsijungiau visas nereikalingas funkcijas, manau pagaliau galėsiu pamiršt xp A, dar pasisakysiu dėl xp ir 7 "karo". Visų pirma, tai reikia turėt galvoj, kad Microsoft ir ne tik jie paprasčiausiai užrauks senesnių OS palaikymą ir tiesiog negalėsit jomis normaliai naudotis. Pereit nuo xp, kurie šiaip yra puiki OS prie Vistos nerekomenduoju niekam, bet nuo XP prie 7 pereit būtų pats laikas, nes 7 yra tikrai gera pamaina, o laikas nestovi vietoj.
Zuykas 2010-03-14 15:07
Gerai, tu man paaiškint durnam kuo 7 skiriasi nuo vista? Išleidimo data? Taip. SP kiekiu? Taip, juk vista senesnė. Kuo? Baterija man išlaiko tiek pat laiko tiek su win7, tiek su vista, kaista irgi tiek pat, jei ten 1-2 laipsniai, tai skirtumo nematau, na gerai, ram'o gal kiek ir daugiau naudoja, bet turint bent 2 GB man spartoje skirtumo nėra. Suderinamumas? Norėjau išbandyt norton 2008, win7 nebe sutiko priimt jos, vista dar priima. Asmeniškai nekenčiu to grupavimo, jei dirbu su daug lankų, pasiklystu kur kas yra, per puse metų taip ir nepripratau. Start'o juosta vistos įdėta, aš pats naudoju classic. Variklis vistos, todėl sukasi labai panašiai. Kitaip sakant ta pati vista, tik su dideliu SP ir nauju vardu. Taip, xp geras dalykas, bet senas ir jau daug jo skylių žinoma, tiksliau net per daug. Gaila kad ji paseno, bet kaip parašei, laikas nestovi. Taigi, kuo tau taip super tie win7 jei jie iš esmės ta pati vista su naujais drabužiais, čia lyg kokią audi b4 lygint su audi 80, iš esmės tas pats, tik b4 naujesnė.
KeeperMustDie 2010-03-14 15:59
Kas cia darosi, zmones visiskai nebesugeba pasidometi pries rasydami, beveik visi komentarai yra neteisingi ir neargumentuoti. Galu gale: http://4sysops.com/archives/windows-7-n ... interface/
Mortifer 2010-03-14 22:05
Zuykas, aš sakau, kad 7 geriau už Vistą dėl visiškai subjektyvaus ir vartotojiško požiūrio. Nežinau, kaip kam, bet palyginus Vista (beje, legali versija) su 7, instaliavus 7 man ilgiau laiko kompo baterija, mažiau kaista pats kompas, pati OS veikia daug stabiliau ir patikimiau (vista buvo laginimų ir lūžimų karalienė), man vartotojo interfeisas pasirodė daug draugiškesnis (su 7 pirmą kartą pas mane kompe tvarka ir viską pasiekiu keliais klavišų paspaudimais), kol kas 7 mane nuvylė tik paieškoj (bet dėl esamos tvarkos man jos nelabai prireikia) ir control panel pasikeitimai, bet baigiu priprast. Nežinau, kaip ten kam su visom plonybėm, bet kadangi dabar kompą naudoju labai, labai vartotojiškai, tai man 7 yra tikra atgaiva po vistos ir primena laikus ir jausmą, kai nuo 98 perėjau prie xp (va panašiai ir lyginu, kaip 98 ir xp, taip vista ir 7). Beje, jei kažką sako vartotojiški skaičiai, tai windows experience index su vista buvo max 3,9 o su 7 pasiekė 5,2 (faktiškai dėl to, kad daug sklandžiau veikia vaizdo korta). Tai va tokie mano pamąstymai P.S. Man labai, labai patiko tai, kad galėjau pašalint IE iš sistemos, kaip senais gerais 98 laikais, nekenčiu šitos naršyklės visa širdim Ir šiaip 7 turi visokių smagių dalykėlių.
Zuykas 2010-03-14 22:18
Mortifer, Ačiū už atsakymą. IE pašalino, nes reikalavo. Asmeniškai neteko matyt nei vieno kompo, kuris dirbtų prastai su vista, galbūt nesusiderino su tavo pc. Dėl to nesiginčiju, kas man patiko win7, kad vos ne visus driver'ius pats pasigavo. baterija man atlaiko tiek pat, bet čia gali būt taip pat dėl kompų skirtumo. Kas lagina vistoj, tai flash, nežinau net kodėl. Pastebėjau kad daug kam patinka pasikeitęs interfeisas, bet man... Na jis man nepatogus, taskbar'e nepavyko padaryti tvarkos kad ir ką daryčiau, labai dažnai pasiklysdavau. Skaičiau kad paiešką pagerino, bet man ji nelabai reikalinga.