Policija uždarė didžiausią Graikijos torrent trackerį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-03-13 19:17
Cia kas nauja mada, kuri salis uzdarys daugiau trackeriu? Is pradziu tai dar juokas imdavo, bet palaipsniui jau pradeda nusibosti. Cia show daromas, ar kaip? nes net ir betkoks lama supranta, kad uzdarius viena skyle atsiranda 10 i vieta.
N3XuS22 2010-03-13 19:32
ne mada, o tiesiog budas priversti pirkti filmus/programas/muzika tuos kurie , taciau neperka
Azuolas 2010-03-13 19:39
Įdomu kieki žmonių privertė... Siunčiuosi mp3 dar nuo napsterio laikų ir nei Napster, nei audiogalaxy žlugimai, nei torrent trackerių uždarinėjimai kažkaip neprivertė manęs pirkti albumų. Trackerio uždarymas duos tik tai, kad išpopuliarės ir užims jo vietą koks nors kitas trackeris, buvęs konkuretnas.
pinkiss 2010-03-13 21:52
kova su veja malunais.
DiretxEB 2010-03-13 22:03
Jokios čia mados nėra. Tiesiog jie dirba savo darbą. Kiekvienas pasąmonėje žinome, kad taip daryti negalima bet darome... Kiekvienas žinome kelyje važiuoti reikia pagal taisykles, bet visi jas sulaužia... Kiekvienas mokinukas žino, kad reikia eiti į mokyklą, bet kartais to nepadaro... Visi žinome kad meluoti negerai, bet kartais meluojame... Jei galvosime, kad kiekviena valstybe bando išsivalyti, pašalindama trackerius, kad tai yra mada, tada musu visa žiniasklaida yra mados kūrėjai, visi nusikaltimai kuriuos padaro mūsų žmonija ir kuriuos ji parodo yra jos kuriamos mados ...
Mitas 2010-03-13 23:13
Man patiko šitas komentaras. Pasilieku prie tos pačios nuomonės.
Talkatif 2010-03-13 23:24
Taisykles žmonės turi kurti, o ne verslas. Kai verslas pradeda leisti įstatymus, baudžiamąjį kodeksą irgi, tada telieka laukt kol žmonės teisiškai priskirs sodinamom, pumpuojamom "anabolikų" ir pigiai bei masiškai raunamom daržovėm. Žmones nėra jau tokie buki, kaip kartas ar dažnai gyvenimiškos situacijos priverčia pamanyti. Jie naudos ir gerovės duodančių taisyklių per laiką išmoksta laikytis. Net nereikia jos akmeny iškalt. O jei kokia taisyklė nelimpa žmonėms, jei ją, netekus kantrybės, užsimojama jėga įvest, tai kyla klausimas ar ta taisyklė išvis žmonėms reikalinga. O gal ji per kreiva ir žmonės taip jos nė už ką nepriims?
Separatistas 2010-03-13 23:29
p2p srautų jei atsisakytų tiekti ISP, tai gal ir kažkas būtų laimėta, o dabar kol bus informacijos dalinimosi priemonės, tol ir gyvuos piratai (evil)
wolas 2010-03-13 23:56
>> EPOE duomenimis, per paskutiniuosius septynerius metus buvo padaryta beveik milijardas eurų Zodynelis.lt Nuotolis tai nutolusiu nuo realybes paskaiciuojamu sumu ypatingai megstamu antipiraciniu organizaciju lygus verciai 0,0001% realios sumos. Butent nuotoliu, bet ne nuostoliu, nes realiai ar jis butu uzdarytas ar atidarytas kaip niekas nebutu pirkes taip ir nebutu pirkes. Na gal is visos tos sumos 0,0001% Ir butu nupirkta legaliai.
lmn 2010-03-14 03:34
XXX sumos dėl nelegalaus failo siuntimosi/platinimo. Kaip apskaičiavo??? 5 dainos x 10 000 online prisijungusių x 3 tyrimo dienos x 10 baksų už dainą x kiti spėjami dydžiai? Pvz, jau senokas teismas: http://www.verslosavaite.lt/index.php/V ... argus.html
Pavasarėlis 2010-03-14 04:23
Tikrai sutinku, pagalvojus ISP neapsimoka atsisakyti p2p paslaugų. Juk visi tie greičiai, siekiantys 200Mb/S, kaip reklamuojasi kai kurie Lietuvos interneto tiekėjai ir yra tas arkliukas, kuris užtikrina jų pelnus. O kam tie greičiai skirti? Žinoma, kad daugeliui paprastų vartotojų tokių greičių nereikia, tačiau tiems, kuriems yra aktualus įvairiausių failų siuntimasis iš interneto didesne sparta, tikrai sutiks mokėti daugiau ir gauti didesnį greitį. Juk didesnis greitis reiškia, kad naujam filmui atsisiųsti reikės perpus mažiau laiko, vadinasi, susitaupo laikas, kas šiais laikais yra ypač svarbu. Taip vartotojas lieka patenkintas, ir laimingas moka tuos 100Lt į mėnesį, ir nieko daugiau, už visą tą gėrį, kurį parsisiunčia, taip tik dar labiau paskatinamas nelegalaus siuntimosi srautą.
bahuriux 2010-03-14 09:14
O kaip atviras kodas, kuris laisvai gali buti platinamas per p2p. Taigi P2P negali buti uzdarytas laisvajame pasaulyje, arba jis jau nebegaletu taip vadintis laisvuoju pasauliu. O nuostuoliu skaiciuotuojai pamirsta tuose formulese isminusuoti suma uz netiesiogine reklama ir to kas siunciama populiarinima, juk firmos kartais isledzia daugiau nei 20% pelno reklamai. O muzikos siuntima isvis ivertinciau, kaip internetinio radijo klausima.
immortallt 2010-03-14 12:48
Seip tai is muzikos uzdirba ne autoriai, o irasu studijos, tad net grauzaties nejauciu siusdamasis muzika. Buvo su muzika geras projektas, kai albuma menesi pries release galejai parsisiusti is svetaines ir sumoketi tiek kiek nori, tai yra nuo 0 iki neribotai. Buvo tokiu zmoniu kurie sumokejo ir po 100 svaru. Baiges tuo, kad autoriai surinko virs milijono svaru, dazniausiai tiek grynuju autoriai negauna. O del istatymu verslui, gal baikit viena karta viska varyti ant verslo, jei ne verslas - molinese trobelese sedetumete ir dumuose trokstumet.