Į Lenkiją atvyko legendinis JAV „Pjovėjas“ – skelbiama, ką ten veiks  ()

Sekmadienį, vasario 12 d., Lenkiją pasiekė žvalgybą rytinėje šalies pasienyje atliksiantys dronai MQ-9A „Reaper“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją išplatino Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas.

Pasak ministro, į Lenkiją atvyko MALE (Medium Altitude Long Endurance) klasės dronai MQ-9A „Reaper“, skubiai išnuomoti iš JAV.

„Jie tarnaus Lenkijos oro pajėgose, ypač atliks žvalgybą prie mūsų rytinės sienos“, – tviteryje parašė Błaszczakas.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas 2022 m. spalio 20 d. atskleidė, kad šalis pasirašė vidutinio aukščio (MALE) drono nuomos sutartį, bet tada neatskleidė daugiau detalių.

Jis tik pasakė, kad nuomos sutartis yra tarpinis sprendimas, kuris bus naudojamas tol, kol Gynybos ministerija neįgis savo nepilotuojamos žvalgybos sistemos.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5892 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Błaszczakas paskelbė po to, kai anksčiau šiais metais Lenkija atskleidė, kad ketina pirkti „Reaper“ iš Jungtinių Valstijų, prastėjant saugumo situacijai regione dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Lenkijos gynybos viešųjų pirkimų agentūros atstovas spaudai Krzysztofas Platekas 2022 m. kovą „Reuters“ sakė, kad šalis artimiausiu metu planuoja skubiai įsigyti bepiločių orlaivių, tuo pat metu tęsdama „Zefir MALE“ UAS programą.

Daugiafunkcinis MQ-9 „Reaper“ vidutinio aukščio (MALE) UAS turi iki 26 valandų skrydžio ištvermės ir turi HD vaizdo jutiklius (optinius ir IR), žemės vaizdo/MTI/jūrų radarus ir kitus stebėjimo įrenginius. Lėktuvas turi didelę naudingąją apkrovą (386 kg viduje, 1361 kg išorėje), jo maksimalus aukštis yra 45 000 pėdų/13 700 metrų.

 

„Reaper“ nuoma yra naujausia iš daugelio didelių investicijų, kurias 2022 m. surengė Lenkijos gynyba. Tai apėmė tankų K2 „Black Panther“ ir savaeigių haubicų K9 pirkimą iš Pietų Korėjos, kurių sandoriai sudaro apie 5,7 mlrd. USD, taip pat K239 „Chunmoo“ daugkartinio paleidimo raketų sistemas (MLRS).

MQ-9 „Reaper“ yra amerikietiškas dronas, naudojamas JAV, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Italijoje. Drone sumontuotas „Honeywell TPE331-10“ turbosraigtinis variklis, kurio dėka UAV efektyvus nuotolis yra iki 1800 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()