JAV jūrų laivyno kariai suvarpė NSO kulkomis - šovė 300 kartų, bet nei menkiausio pažeidimo: skelbiama, kas tai buvo  ()

Neįprastas incidentas Amerikos karo istorijoje įvyko seniai, tačiau pastarųjų įvykių fone jis vėl buvo prisimintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji 2023 metų vasario pusė, be kita ko, įsiminė dėl pranešimų, kad JAV ir Kanados danguje buvo pastebėti balionai ir kiti dar neatpažinti objektai. Dabar jau žinoma, kad JAV oro pajėgos keturis iš jų numušė. Tuo pačiu metu virš Kinijos buvo pastebėtas ir paslaptingas skraidantis objektas, ta pati informacija gauta iš Urugvajaus. Šių įvykių fone JAV kariuomenė prisiminė dar vieną atvejį, kai teko atakuoti nežinomą taikinį danguje, kuris pasirodė esąs Veneros planeta, rašo „IFLScience“.

Vasario 4 dieną amerikiečių naikintuvas danguje virš JAV numušė Kinijos oro balioną, o jo nuolaužos vėliau nukrito į Atlanto vandenyną. Po kelių dienų, JAV oro pajėgų lėktuvas numušė neatpažintą skraidantį objektą, kuris savo dydžiu priminė automobilį. Šis objektas pasirodė danguje virš Aliaskos valstijos. Po to pasirodė informacija, kad danguje virš Kinijos pasirodė ir nežinomas skraidantis objektas, kurį vietos oro pajėgos nusprendė numušti.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5897 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Atsižvelgdamos į pranešimus apie šiuos incidentus JAV Karinio jūrų laivyno institutas nusprendė priminti vieną atvejį, įvykusį Antrojo pasaulinio karo metais, kai JAV kariuomenė 300 kartų paleido šūvius į nežinomą „oro balioną“.

Ši istorija įvyko dar 1945 m., nors kai kurie teigia, kad tai iš tikrųjų įvyko dar 1941 m. gruodį, Ramiajame vandenyne. Amerikiečių karo laivo USS „New York“ (BB-34) (nepainioti su moderniu JAV kariniu laivu, pradėtu eksploatuoti tik 2007 m.) kapitonas danguje pamatė paslaptingą skraidantį objektą. Kariškiai nusprendė, kad tai japoniškas oro balionas, galintis kelti grėsmę laivynui. Todėl buvo nuspręsta šį objektą numušti.

 

Remiantis archyviniais dokumentais, šiame karo laive tarnavęs įvykių liudininkas Lansonas Ditto prisiminė, kad kariškiai šaudė į dangų apie 300 kartų, tikėdamiesi numušti balioną. Pasak Ditto, laivo įgula apskaičiavo apytikslį aukštį, kuriame yra objektas – 2200 metrų ir buvo paleista serija šūvių iš laivo ginklų. Nustačius, kad į taikinį nepataikyta, kariškiai nusprendė, kad objektas buvo aukščiau – 3000 metrų aukštyje. Ir vėl pasigirdo šūviai.

 

Tačiau objektas liko sveikas, nes buvo 82 milijonų km aukštyje. Faktas yra tas, kad po kurio laiko kariškiai sužinojo, kad jie iš tikrųjų šaudė į Venerą. Ir vidutinis atstumas iki šios planetos yra tiksliai toks, kaip nurodyta aukščiau.

Beje, per kautynes ​​Ramiajame vandenyne du kartus vos nenuskendęs Ditto vėliau pasakojo, kad pasirodžius Veneros nuotraukoms, ten pastebėjo neįprastų dėmių.

„Gal mes vis dėlto pataikėme į Venerą?“ – svarstė Ditto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(10)
(40)

Komentarai ()