Naujas karo monstras! Tanką „Abrams“ sukryžmino su dirbtiniu intelektu - kas iš to gavosi (Video)  ()

Įrenginys, vadinamas ATLAS, dėl įvairių jutiklių gali nuskaityti aplinką ir aptikti grėsmes greičiau ir geriau nei žmogus. Be to, transporto priemonės vadas gaus rekomendaciją, kaip geriausia pataikyti į taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV išbandė JAV armijos tanką M1 „Abrams“ su eksperimentine DI pagrįsta taikinių atpažinimo sistema, kad greitai surastų ir sunaikintų taikinius. Apie tai praneša „The War Zone“.

JAV Gynybos departamento vaizdinės informacijos tarnyba paskelbė eksperimentinio tanko nuotraukas kaip projekto „Convergence 2022“ dalį. Dirbtinio intelekto valdymo sistemos kūrimo darbai skirti išbandyti technologijas, didinančias tanko kovos galimybes.

M1 „Abrams“ bokštelio apačioje sumontuotas pagalbinės sistemos (ATLAS) komponentas kvadratinio jutiklio bloko pavidalu. Iš karto po bloku matomas įrenginys, kuris, matyt, buvo sumontuotas kaip I-MILES CVTESS daugiafunkcės integruotos lazerinės sistemos taktinės sąveikos sisteminio modeliavimo dalis. Paprastais žodžiais tariant, šis jutiklis naudojamas sekti geriausius lazerio smūgius imituojamos kovos metu. Tai turėtų imituoti smūgius ir apskaičiuoti jų žalą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5902 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Taip pat priekyje vis dar yra skirtingų jutiklių, tačiau jų funkcija lieka nežinoma. Standartiniame M1 „Abrams“ tokių įrenginių nėra.

Taip pat kairėje tanko pusėje leidinys pastebėjo didelę juodą dėžę – tai I-MILES lazerinės sistemos dalis, o dešinėje nuo jos sumontuoti įvairių ATLAS sistemų aušintuvai.

 

„ATLAS naudoja pažangias aptikimo technologijas ir mašininio mokymosi algoritmus, kad automatizuotų rankines užduotis pasyvaus taikinio gavimo metu, todėl įgula gali įveikti tris taikinius per laiką, per kurį įprasta įgula užfiksuoja tik vieną“, – pažymi kūrėjai.

Kaip dirbtinis intelektas veikia M1 „Abrams“?

Nathan Strout iš C4ISRNET teigia, kad ATLAS optinis jutiklis yra prijungtas prie įrenginio, kuris perduoda filmuotą aplinkos medžiagą. Dirbtinio intelekto algoritmai mokomi surasti ir klasifikuoti aplinkoje esančius objektus. Po to rastos grėsmės rodomos tanko vado ekrane. Prietaisas taip pat rekomenduoja ginklus ir šaudmenis, kurie geriausiai pataikytų į taikinius.

 

Iš esmės programa skirta paspartinti taikinio atpažinimą, todėl įgulai lengviau rasti ir identifikuoti priešą. Atskirai pabrėžiama, kad ATLAS nėra skirtas pakeisti įgulas. Pagrindinė DI užduotis yra pagreitinti taikinio atpažinimą ir padidinti tikimybę pataikyti į priešo taikinius. Taikymas naudojant dirbtinį intelektą ne tik leis tankų įguloms greičiau pašalinti grėsmes, bet ir aptikti grėsmes, kurios nėra matomos normaliam žmogaus regėjimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()