Artėja didesnis pavojus už branduolinį ginklą! 60 šalių paskelbė skubų reikalavimą – keliamas milžiniškas pavojus  (5)

DI prilyginamas branduoliniams ginklams: 60 šalių nori apriboti jo naudojimą karų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hagoje vykusioje konferencijoje 60 šalių, įskaitant JAV ir Kiniją, ragino skubiai patvirtinti tarptautines dirbtinio intelekto naudojimo karinėse operacijose taisykles.

Detales apie derybas praneša „The Defense Blog“.

Susitikimo metu atstovai iš daugiau nei 60 šalių žengė pirmuosius žingsnius siekiant apriboti dirbtinio intelekto naudojimą, panašiai kaip jau buvo daroma branduoliniams ir cheminiams ginklams.

Nyderlandų šaltinių teigimu, Kinija į konferenciją buvo pakviesta kaip viena pirmaujančių šalių dirbtinio intelekto srityje, tačiau Rusija nebuvo pakviesta dėl to, kad ji pradėjo prieš Ukrainą.

Dėl to 2000 delegatų iš vyriausybių, technologijų įmonių ir pilietinių visuomenių sutiko sukurti tarptautinę komisiją, kuri reguliuotų DI naudojimą kovose. Iki sutarties pasirašymo dar toli, tačiau bendrus principus šalys ketina sukurti kuo greičiau.

„Visame pasaulyje nerimaujama dėl dirbtinio intelekto naudojimo kariuomenėje ir dėl galimo dirbtinio intelekto sistemų nepatikimumo, žmonių įsitraukimo problemos, neaiškumų dėl atsakomybės ir galimų nenumatytų pasekmių“, – teigiama bendrame pareiškime.

Jie sutiko, kad tokios technologijos turi labai didelį kovinį potencialą, be kita ko, leidžia panaudoti didžiulius duomenų kiekius ir pagal juos priimti efektyvesnius sprendimus. Tuo pačiu metu dirbtinio intelekto taikymas gali turėti „nenumatytų pasekmių“ žmonijai.

 

„Galų gale, sprendimą mūšio lauke visada turi priimti žmogus. Kad ir apie ką kalbėtume, DI gali būti naudingas, gali suteikti paramą, bet niekada neatleisti žmogaus nuo atsakomybės, kurią jis turėtų prisiimti – niekada, niekada neperkelkite jo dirbtiniam intelektui“, – delegatams sakė buvęs vyresnysis NATO vadas generolas Jörgas Vollmeris.

Neseniai buvęs „Google“ generalinis direktorius Ericas Schmidtas taip pat palygino DI su branduoliniais ginklais. Jo nuomone, „išmaniosios“ sistemos greitai pakeis karinius reikalus ir padės JAV konkuruoti su kitomis branduolinėmis valstybėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai (5)