Skelbiamas galingas projektas: JAV su Ukraina planuoja kurti „ateities ginkluotąsias pajėgas“  ()

Baltųjų rūmų atstovės teigimu, JAV ginklus Ukrainai pateiks pasibaigus karui. Būtina sukurti stabilią oro gynybos sistemą ir stiprią sienų gynybą. Taip pat gali būti, kad Kyjivas gaus naikintuvus ir ATACMS raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV svarsto galimybę perduoti ginklus Ukrainai ne tik dabar, kad laimėtų prieš Rusiją, bet ir toliau ją atgrasytų pasibaigus karo veiksmams.

Tai interviu CNN pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Viktorija Nuland.

Anot jos, Vašingtonas ir Kyjivas jau galvoja, kaip atrodys ateities Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Mes ne tik žiūrime, ko Ukrainai reikės šiai neatidėliotinai kovai, bet ir kartu su ukrainiečiais galvojame apie ateities Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, – sakė ji.

Ji nenurodė, kokius ginklus JAV pateiks artimiausiu metu ar ilgesniu laikotarpiu. Tačiau žurnalistams pasiteiravus apie naikintuvų ir tolimojo nuotolio ATACMS raketų perdavimą, Nuland pasiūlė, jog Kyjivas galėtų gauti tokią įrangą, kad sulaikytų Rusijos Federaciją.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja pažymėjo, kad Ukrainai taip pat reikės sukurti stiprią oro gynybos sistemą ir stiprią sienų gynybą, kad Maskva daugiau nepultų.

„Kad neleistų Rusijai sugrįžti, jie turės turėti sudėtingą, atkaklią oro gynybą. Jiems reikės daug stipresnės sienų apsaugos ir gebėjimo užtikrinti, kad Rusija vėl negalėtų įsiveržti. Jiems reikės geresnių radarų ir išankstinio įspėjimo sistemų“, – pridūrė Nuland.

 

Ji pareiškė, kad JAV galvoja ir apie tai, kad jei Rusijos ir Ukrainos karas baigtųsi, tai nepasikartotų. Juk negalima pasitikėti, kai Rusijoje valdžioje yra Vladimiras Putinas ar kažkas panašaus į jį.

„Todėl, net jei būtų pasiekta taika, turi būti ilgalaikis planas ir ateities Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kūrimas, kad jos galėtų pažaboti bet kokius būsimus Putino apetitus“, – pridūrė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()