Suvystė juodai: skelbiama, kas nutiko su Samaros „mobikais“ po skundo Putinui ir Šoigu (Video)  ()

Putinui pasiskundę Samaros „mobikai“ buvo priversti atsiprašyti ir išsiųsti į fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario pradžioje „mobikai“ iš Samaros srities paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pasakojama, kad po Makijivkos profesinės mokyklos sprogimo jų 1444-asis pulkas buvo išformuotas, po to prasidėjo nemalonumai.

Įsibrovėliai apkaltino karinę vadovybę „gėdingu požiūriu“, teigė nenorintys dėti antspaudų savo karinėse kortelėse ir reikalavo grąžinti juos į tėvynę.

Vasario 15 dieną karo policija suėmė Samaros „mobikus“ ir privertė atsiprašyti. Dėl nežinomų priežasčių atsiprašymo vaizdo įrašas iš karto nebuvo paskelbtas, tačiau vėliau jis pasirodė internete.

„Mobikus“ saugojo karo policijos pareigūnai. Atsiprašę Putino, Šoigu ir bataliono vadų, jie paragino kolegas kreiptis „tiesiogiai į savo tiesioginius vadovus, nešokinėti per galvas“, o po to vėl sėdo į automobilius ir buvo išvežti.

Vieno mobilizuotojo giminaitis kanalui „Galime paaiškinti“ sakė, kad besiskundžiantieji vadais buvo grąžinti į Rusiją, kur surašė atsiprašymus. Po to dalis jų buvo išsiųsti į frontą, o kiti – perkvalifikuoti į karinius dalinius.

 

Tie, kurie buvo grąžinti į Ukrainą, priversti pasirašyti sutartį. Atsisakymo atveju jiems grasinama būti išsiųstiems į fronto liniją.

„Kažkas pasiduoda ir pasirašo, kažkas laikosi. Jie yra įbauginti, jiems kažkodėl reikia sutartinių karių“, – patvirtino moteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: