Maskva rimtai susinervinusi: Kyjivas pradėjo puolimą prieš paskutinį Kremliaus forpostą  ()

Paskutiniam Kremliaus energetiniam forpostui iškilo grėsmė – Maskva labai susinervinusi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos diplomatė, Ukrainos energetikos ministro patarėja Lana Zerkal pažymėjo, kad pastaruoju metu ji vis aktyviau puolama iš mokamų išteklių ir svetainių nei anksčiau. Ji mano, kad taip yra dėl jos pastangų įvesti sankcijas Rusijos branduolinei energetikai.

Apie tai ji rašė vasario 17 dieną savo feisbuko paskyroje.

Diplomatė atkreipė dėmesį į „nerimą keliančius ir paniškus branduolinių lobistų judėjimus“ Rusijoje.

Jie, matyt, jaučia grėsmę dėl Kyjivo pastangų įvesti sankcijas „Rosatom“.

„Jie gina savo naujausią energetinį ginklą ir geopolitinės įtakos įrankį... „Rosatom“ ir atominė energetika lieka paskutiniu Kremliaus forpostu... Būtina sustabdyti šį energetinį ginklą, nes jo buvimas, taip pat ir ES, labai panašus į vėžines metastazes. Jas reikia pašalinti, kad nekiltų bėdų“, – rašė Zerkal.

Ji pridūrė, kad „Rosatom“ jau seniai nusipelnė sankcijų už dalyvavimą Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės užgrobime, o tai gali būti kvalifikuojama kaip branduolinis terorizmas.

 

Zerkal pažymėjo, kad Europa dar nepasirengusi šių sankcijų Rusijos branduolinei energetikai įvedimui. Šiame procese ypač aktyvi yra Vengrija, kuri palaiko ryšius su Maskva. Tačiau Zerkal įsitikinusi, kad ribojančių priemonių įvedimas yra neišvengiamas.

„Sankcijų šiai Rusijos branduolinei karvei įvedimas yra sunkus, bet būtinas žingsnis smaugiant agresorių“, – pareiškė Zerkal.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(3)
(221)

Komentarai ()