„Intel“ pateikė rinkai 125 dol. kainuojantį SSD kaupiklį  (5)

„Flash“ atmintį naudojančių SSD (solid state drive) kaupiklių rinkoje prasideda kainos požiūriu „priimtinais“ vadinamų įrenginių varžybos, praneša „ComputerWorld.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai bendrovei „OCZ Technology Group“ pristačius pigiau nei 100 JAV dolerių kainuojantį SSD kaupiklio modelį, jos pavyzdžiu pasekė „Intel“. Šios bendrovės atstovų teigimu, rinkai jau pradėtas tiekti 125 dolerius kainuojantis SSD kaupiklio modelis „X25-V Value SATA SSD“.

Tai 2,5 colių 40 GB „pradinio lygmens“ kaupiklis, skirtas naudoti „netbook“ kompiuteriuose ir – kaip antrinis kaupiklis – staliniuose kompiuteriuose, teigiama „Intel“ pranešime. Pasak bendrovės atstovų, stacionariuose kompiuteriuose jis galėtų būti naudojamas kaip įkrovimo diskas, leidžiantis vartotojams sutrumpinti svarbiausių programų įkrovimo laiką.

Pasak „ComputerWorld.com“, nors „Intel“ norėtų, kad naujasis SSD kaupiklis būtų siejamas su vartotojams priimtina kaina, analitikai apskaičiavo, kad vieno gigabaito kaina jame yra tokia pati, kaip ir didesnės talpos - ir brangesniuose - SSD kaupikliuose. Paprasčiausiai „X25-V Value SATA SSD“ už mažesnę kainą siūlo mažesnę talpą ir mažesnę spartą.

„OCZ Technology Group“ neseniai pristatytas „priimtinos kainos“ SSD kaupiklis „Onyx“ yra 32 GB talpos, jo duomenų skaitymo sparta siekia 125, o įrašymo – 70 MB/s. Savo ruožtu „Intel“ pateiktas „X25-V Value SATA SSD“ duomenis nuskaityti gali 170, o įrašyti – 35 MB/s sparta.

Nors SSD kaupikliai pinga, pasak analitikų, vieno gigabaito kainos požiūriu jie vis dar stipriai atsilieka nuo įprastinių kietųjų diskų. Apskaičiuota, kad 1 GB kaina SSD kaupikliuose svyruoja nuo 2,5 iki 3 JAV dolerių, o HDD diskuose sudaro apie 10 amerikietiškų centrų. Už mažiau nei 100 dolerių galima nusipirkti 1 TB talpos kietąjį diską, pastebi leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: