Sukurtas pirmasis superkompiuteris su SSD diskais  (2)

Kalifornijos universiteto superkompiuterių centre San Diege (JAV) pagamintas pirmasis pasaulyje superkompiuteris, kurio duomenų saugyklos naudoja ne kietuosius diskus, o „Flash“ atminties mikroschemomis paremtus SSD kaupiklius, pranešė „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Dash“ pavadinto naujojo superkompiuterio kūrėjų, perėjimas nuo kietųjų diskų prie SSD kaupiklių padėjo beveik dešimtadaliu padidinti duomenų įrašymo ir nuskaitymo spartą. Taip pat padidėjo duomenų saugojimo posistemės darbo patikimumas ir stabilumas, pavyko sumažinti energijos vartojimą.

Kita vertus, prireikė kur kas daugiau investuoti į techninę įrangą, nes SSD kaupikliai vis dar gerokai brangesni už įprastinius kietuosius diskus.

„Dash“ sudarytas iš 68 „Appro International GreenBlade“ serverių, kiekviename iš jų veikia po 2 keturių branduolių „Intel Xeon 5500“ serijos procesorius. Bendra superkompiuterio SSD kaupiklių talpa nenurodoma, kol kas žinoma tik tiek, kad naudojami „Intel“ SATA SSD kaupikliai, o 4 specialūs įvesties ir išvesties mazgai turi po 1 TB talpos SSD diskų masyvus. Šiuo metu bandomo „Dash“ superkompiuterio sparta siekia 5,2 teraflopų ( trilijonas operacijų su slankiuoju kableliu per sekundę).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: