[Žinios trumpai] Žvalgyba surado svarbų dokumentą – kam ruošiasi Rusija  ()

Kitai mobilizacijos bangai ruošiasi šalies agresorės universitetai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies agresorės universitetai ruošiasi kitai mobilizacijos bangai. Tai paaiškėjo iš įsakymo, kurį paskelbė Tomsko valstybinis pedagoginis universitetas, jo kopiją paskelbė Gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

Žvalgyba pažymi, kad Rusijoje ruošiamasi masinei aukštųjų mokyklų studentų mobilizacijai. Tam kuriami vadinamieji „šaukimo punktai“, kurie padės kariniams komisariatams dalinti šaukimus dieninių studijų studentams. Tikėtina, kad mobilizacija įvyks iki 2023 metų balandžio 1 dienos, kai oficialiai turėtų prasidėti pavasario šaukimas.

GUR tvirtina, kad Novosibirsko valstybinio pedagoginio universiteto, Tomsko politechnikos universiteto ir Tomsko valstybinio pedagoginio universiteto vadovybė išleido įsakymus, įpareigojančius fakultetus skirti tam tikrą skaičių studentų ir darbuotojų, kuriems netaikoma mobilizacija, kad jie galėtų dirbti „šaukimo punktuose“.

 

Žvalgyba primena, kad „kitai mobilizacijos bangai Rusijoje nereikia jokių papildomų teisinių pagrindų, nes 2022 metų rugsėjį paskelbta „dalinė mobilizacija“ oficialiai nebaigta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(29)
(-10)

Komentarai ()