Rusijos oro linijų lėktuvai masiškai neįleidžiami į Kiniją - kas vyksta?  ()

Orlaiviai iš Rusijos Federacijos su dviguba registracija arba tie, kurie yra įtraukti į JAV prekybos departamento sankcijų sąrašą, negali skristi į Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paaiškėjo, Kinija nėra tokia didelė „Rusijos Federacijos draugė“. Daugelis oro uostų nenori įsileisti lėktuvų iš Rusijos Federacijos, kuriems taikomos Vakarų sankcijos.

Pati Rusijos Federacija teigia, kad daugiau nei 50% Rusijos lėktuvų negali nusileisti Kinijoje. Šia žinia Rusijos žiniasklaida pasidalijo remdamasi Vladimiro Tasuno laišku Rusijos Federacijos transporto ministerijos vadovui Vitalijui Saveljevui.

Oro transporto operatorių asociacijos prezidentas sakė, kad daugiau nei 480 Rusijos Federacijos orlaivių, kurie nėra išbraukti iš Bermudų registro, taip pat daugiau nei 170 orlaivių, kurie yra JAV Prekybos departamento sąraše, negali skristi į Kinija. Nuo 2022 metų gegužės Rusijos lėktuvai su dviguba registracija neįleidžiami į šalį.

Nuo praėjusių metų vasario dauguma užsienio kompanijų į Rusiją neskraido. Taip pat 2022 metais buvo sustabdytas Rusijos oro linijų orlaivių tinkamumo skraidyti pažymėjimų galiojimas. 2022 m. vasario mėn. dauguma Rusijos orlaivių buvo registruoti Bermuduose arba Airijoje. Įvedus sankcijas, Rusijos Federacija juos bandė perregistruoti namuose, tačiau tarptautiniame sąraše jie turi pirmąją registracijos vietą, o JAV Prekybos departamentas draudžia tokius lėktuvus ne tik priimti, bet ir remontuoti.

 

KLR draudžiama priimti tuos orlaivius, kuriems taikomos sankcijos. V. Tasunas laiške taip pat teigė, kad kilo problemų dėl skrydžių į Kiniją ir naujausiems Rusijos „Superjet“ lėktuvams. Tačiau jis nieko nesakė apie problemų priežastį.

Dar 2022 metais didžiausios bendrovės nutraukė bendradarbiavimą su Rusijos oro linijomis. Praėjusiais metais 9 Rusijos bendrovės iš karto nutraukė skrydžius už RF ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(2)
(89)

Komentarai ()