Kanados finansų ministrės kalba Davose sukėlė tikrą isteriją Kremliuje: Zacharova tiesiog apsiputojo (Video)  ()

Vakarai turi padėti Ukrainai laimėti karą prieš Rusijos Federaciją šiais, 2023-iais, metais sakė Chrystia Freeland.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados ministro pirmininko pavaduotoja ir finansų ministrė Chrystia Freeland, kalbėjusi Davose vykusiame Tarptautiniame ekonomikos forume, pareiškė, kad reikia greitai nugalėti Rusijos kariuomenę kare prieš Ukrainą. Jos žodžiai sukėlė aštrią Putino režimo reakciją.

Kanados ministrė patikino, kad karinė pagalba laimėti karą nėra Vakarų palankumas Ukrainai. Tiesą sakant, pasauliui šio karo pabaiga ir karinis Rusijos pralaimėjimas bus naudingas, įskaitant ekonominę sritį.

„O jei manęs paklaustų: ką konkrečiai šiais (2023 m. – red.) metais galėtų padaryti finansų ministrai, G7 šalių vyriausybės, tai vienas, svarbiausias dalykas. Mes galime padėti Ukraina aiškiai ir ryžtingai siekti besąlyginės pergalės. Ir jei mes tai pasieksime, (…) tai bus didžiulis postūmis pasaulio ekonomikai “, – sakė Freeland.

 

Ji išreiškė įsitikinimą, kad šiame kare nugalėtoja bus Ukraina, o ne agresorė – Rusija.

Kanados vicepremjerės žodžius pakomentavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėja Marija Zacharova. Agresyvų genocidinį karą prieš Ukrainą pradėjusio V. Putino režimo atstovė ėmė kaltinti Freeland tuo, kad pergalė prieš Rusijos Federaciją Vakarams neva reikalinga tik „ekonomikos atsigavimo“ tikslu. Ji taip pat apkaltino Kanadą karu dėl išteklių. Tačiau kartu ji nutylėjo, kodėl šiuo atveju Rusija pirmoji pradėjo šias žudynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(342)
(2)
(340)

Komentarai ()