N18! Šokiruojantis vaizdas: Prigožinas parodė, kiek išskerdžiama „Wagner“ smogikų vos per 1 dieną (Foto)  ()

„Wagner“ įkūrėjas Prigožinas parodė, kokio atsakymo sulaukė iš ministerijos. Nuostoliai samdinių gretose turėjo būti 5 kartus mažesni.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-23 N18! Šokiruojantis vaizdas: Prigožinas parodė, kiek išskerdžiama „Wagner“ smogikų vos per 1 dieną (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas interviu Rusijos propagandistams skundėsi, kad jo samdiniams neduodama amunicijos. Prigožino atsakymą „Telegram“ paskelbė jo spaudos tarnyba.

„Rusijos Federacijos gynybos ministerija vasario 22 d. ryte nesiėmė jokių veiksmų, kad išduotų amuniciją. Vaikinai vakar mirė nuo „sviedinių bado“. Nuostoliai turėjo būti 5 kartus mažesni. Kalti tie, kurie turėjo spręsti mums pakankamo amunicijos tiekimo klausimus“, – sakė jis.

Aiškumo dėlei jis parodė Ukrainoje žuvusių samdinių nuotrauką.

Anot Prigožino, Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu nenorėjo priimti sprendimų, nes „Wagner“ tarsi neegzistuoja.

„Mums amunicija būdavo išduodama formaliai – kai kuriems kariniams daliniams, kurie vietoj mūsų paima Bachmutą. Bet ten nėra nieko, išskyrus mus. Anksčiau buvo kilęs skandalas po Soledaro užgrobimo, nes Gynybos ministerija nieko ten nesiuntė“, – sakė jis.

Prigožinas Rusijos generaliniam štabui parodė prašymą su reikiamu amunicijos kiekiu per dieną ir 10 dienų. Jis tyčia nuslėpė amunicijos pavadinimą.

Pasak jo, parašyta ranka, tai iš tikrųjų yra 10 dienų išduotų sviedinių kiekis. Pagal vieną iš pozicijų „Wagner“ gavo 40 kartų mažiau sviedinių nei prašė.

„Wagner“ laksto po kitus okupantų karinius dalinius ir prašo sau amunicijos“, – tęsė jis.

 

„Jie prašo dalinių vadų kaip nors padėti. Kai kuriuose arsenaluose karininkai, pulkininkai, šių arsenalų vadovai supranta, kad gali būti įkalinti 10 metų, bet amuniciją duoda be jokių popierių“, – sakė Prigožinas.

Paklaustas apie samdinių išėjimą iš Bachmuto, Prigožinas atsakė taip: „Ne, mes nepaliksime, dar 2 kartus mirsime, kol visi baigsis. O kai baigsis visi „vagneriečiai“, tada Šoigu ir Gerasimovas tikriausiai paims automatus“.

Kodėl „Wagner“ liko be amunicijos?

Vasario 20 dieną amunicijos trūkumo temą Prigožinas iškėlė ir pokalbyje su RT žurnalistais.

„Niekas neturi supratimo, iš kur atsirado tam tikros ribos, iš kur atsirado procedūros, už kurias reikia gauti pinigus. Niekas nemoka pasirašyti tam tikrų dokumentų. Visi rodo kažkur aukštyn, sakydami, kad „žinai, Jevgenijau Viktorovičiau, pas jus ten sunkūs santykiai. Jie rodo pirštus į viršų ir varto akis. Reikia eiti atsiprašyti ir prisipažinti, o tada jūsų kovotojai gaus amuniciją“, – sakė jis.

 

Prigožinas sakė, kad Rusijos kariuomenės vadovybė yra kaip musė ant stiklo, kuri trukdo „vagneriečiams“ kovoti, „dirba priešui ir padeda naikinti Rusiją“, – pridūrė jis.

„Palikite savo užgaidas, principus ir duokite amunicijos. Neprikišinėjau, kad pusryčiaujate, pietaujate ir vakarieniaujate iš auksinių indų, o dukras ir anūkes siunčiate ilsėtis į Dubajų, nieko nesigėdydami, kai fronte miršta rusų kareiviai“, – padarė išvadą Prigožinas.

Reikia pažymėti, kad tai ne pirmas kartas, kai „Wagner“ apkaltina Rusijos gynybos ministeriją nepakankamu tiekimu.

Anksčiau rašėme apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino planus eliminuoti Jevgenijų Prigožiną. Žmogaus teisių projekto Gulag.net vadovas Vladimiras Osečkinas pokalbyje su britų bulvariniu leidiniu „The Sun“ užsiminė, kad Prigožinas kartu su Sergejumi Surovikinu ir Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu dalyvavo anti-Putino sąmoksle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()